Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pipeline (lördag): Releaseparty Stereo Starboy, matinékonsert, betyg: 4

Annons
Lätt bisarrt inramat med Christer Sjögrens Elvistolkningar som pausmusik inleder Stereo Starboy sin släppfest med en matinéspelning. Debutskivan är klar och nu väntar verkligheten, långt utanför Pipelines trygga väggar.
Därför är det så kul att konstatera att Sundsvallsbandet går från klarhet till klarhet. År i replokalen och en har lett fram till bra låtar, sex duktiga musiker och, framför allt, ett riktigt bra liveband. Stereo Starboy har helt enkelt det som krävs för att klara sig i det massiva svenska rockflödet.
Eftermiddagens konsert visar upp ett självsäkert band som inte ber någon om ursäkt. Hårt, rappt och tajt fastställer 30 minuter rock att scenen är deras rätta element. Tveklöst. Utan att förringa skivan växer nämligen låtarna ytterligare med uppträdandet och man slås av hur få döda minuter som setet innehåller. Inte många debutanter skulle kunna utnyttja tiden bättre. Tufft och kraftfullt, helt utan pardon.
Kul också att medlemmarna hela tiden jobbar på detaljerna som gör det showen proffsig och roligare. Allt ifrån coolt introljus till medvetna poser.
Bland många potentiella rockhits sticker Touch me touch me ut, en låt som av körtjejen Linda Ahlinder presenteras som bandets sexigaste. Bara att hålla med. Men den utkristalliserar sig också allt mer som en av bandets allra starkaste. Inte minst för att sångerskan Eva Kåhrström utnyttjar hela sitt röstregister, från mjukt sensuellt till massiv refrängkraft.
Och då är hon ju så förbannat bra.

Mer läsning

Annons