Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pipelines ekonomi i gungning

/
  • Att vara eller icke vara — det är frågan för musikföreningen Pipeline som dras med ekonomiska problem. Thomas Lundmark, den enda heltidsanställde på Pipeline, blev nyligen uppsagd, men tror och hoppas på en fortsättning.

Pipeline skakas — men inte av rockiga gitarrer och trummor, utan av dålig ekonomi. Men allt kommer att lösa sig, tror Thomas Lundmark, impressario och ledamot i Pipelines styrelse. — Hav förtröstan, säger han.

Annons
Det spekuleras vilt bland musikmänniskor och viss media i Sundsvall just nu - vad ska hända med Pipeline? Att ekonomin kunde varit bättre är ingen nyhet. Redan i fjol blev det klart att det inte skulle finnas pengar till den årligen återkommande sommarrocken, och inga artister har bokats till hösten.
Det har varit problem med ekonomin, men styrelsen tittar på det just nu, bekräftar Thomas Lundmark.
Han och kollegan Angela Lansink blev uppsagda i juni. Lansink försvann omedelbart, medan Thomas Lundmark har ett halvårs uppsägningstid.
Trots uppsägningen är han inte orolig, utan känner sig ganska säker på att allt kommer lösa sig.
Jag kan inte lova nåt, men du hör ju att jag inte låter modfälld. Hav förtröstan. Men egentligen vill vi i styrelsen inte kommentera det förrän nåt är klart. Sen kan man spekulera och fylla ut texten om man vill.
Och det har också gjorts, bland annat att rockklubben Debaser i Stockholm skulle vara intresserade av ett samarbete. Det har länge funnits tankar på att Debaser ska sprida sig till andra svenska städer, men det har ännu inte skett. Men att det skulle ske i Sundsvall är långt från säkert.
Jag och Thomas har haft några samtal, säger Anneli Åkerstedt, en av grundarna till Debaser. Det skulle vara intressant, men det är en jättelång väg att gå. Jag skulle gärna berätta om nyheten, men än så länge finns det ingen nyhet.
Thomas Lundmark verkar inte ha något emot ett samarbete i någon form.
Debaser är ju ett företag och vi en förening, men musikmässigt ligger vi inte så långt från varann. Men mer säger vi inte just nu, avslutar han lite kryptiskt.

Mer läsning

Annons