Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pjäser av Unge och Harris på Riks i höst

Annons
Författaren Mirja Unge har skrivit sin första teaterpjäs "Var är alla" som får premiär på Riksteatern i höst. Säsongen bjuder även på premiärer för den skotska författaren Zinnie Harris pjäs "Saknad" och en uppsättning av algeriern Aziz Chouakis "En tripp i Alger".


Mirja Unge har lovordats för sina romaner, senast "Motsols" som kom ut under vintern. Debutpjäsen "Var är alla", som ska regisseras av Jenny Andreasson, handlar om fyra ungdomars tillvaro i en glesbygd någonstans i Sverige med pizzerian och macken som sina viktigaste mötesplatser.

Olof Hansson sätter upp den omtalade, men i Sverige sällan spelade, skotska författaren Zinnie Harris pjäs "Saknad". Den skildrar en familj som försöker hantera sin tillvaro utan en försvunnen dotter.

Ett Algeriet i upplösning skildrar Aziz Chouakis i pjäsen "En tripp i Alger". Den berättar om tre unga män, kritiska till sitt land och med drömmar om ett annat liv och en bättre framtid. Pjäsen spelades med framgång i Paris i höstas och regisserades då av Jean-Louis Martinelli, ansedd som en av Frankrikes främsta regissörer. Han kommer till Sverige för att även ta sig an Riksteaterns uppsättning.

För den yngre publiken sätts flera nyskrivna pjäser upp. Malin Axelsson kommer med sin första produktion i egenskap av husdramatiker. Unga Riks produktion "Skitsjuk" får premiär i höst liksom Jens Östbergs nya verk "En hyllning till alla nyfikna". Tyst teater som spelar teater på teckenspråk tar sig an Lars Noréns klassiker "Nattens är dagens mor". (PM)

Mer läsning

Annons