Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polis SVT:s nya deckarserie

/
  • Johan Hedenberg ska bli näste svenske tv-polis. I tv-serien Polis spelar han Rolf, en rutinerad lagens väktare på Göteborgs gator.

Johan Hedenberg får huvudrollen i Sveriges Televisions nya polisserie som utspelar sig i Göteborg. I Polis är det inte kriminalare och advokater som står i centrum, utan poliserna ute på gatorna som själva möter våldet.

Annons
I oktober börjar inspelningen av Polis, som nästa år ska sändas i åtta entimmarsavsnitt. Upphovsmannen till serien är Lars Lundström, som tidigare skrivit Tusenbröder för Sveriges Television. Regin delas mellan Leif Lindblom, som tidigare regisserat Cleo och Johan Tappert.
Polis är tänkt att bli en vardaglig, tuff och verklighetsnära serie där polisernas privatliv, moral och etiska värderingar spelar en stor roll i handlingen.
Vi tänker oss serien lite grand som Spanarna på Hill Street, men det här är ett mindre gäng där kriminalarna saknas. Genom att det handlar om poliser på gatan hamnar man mitt i de dramatiska händelserna i stället för att komma in efter att brotten har begåtts, säger producenten Kristian Hoberstorfer.
Huvudperson i serien är Rolf, som leder en grupp poliser ute på stan. Han är tuff och duktig och använder ofta okonventionella metoder som polis. Rolf spelas av Johan Hedenberg, som slog igenom i tv-såpan Varuhuset på 80-talet.
Johan Hedenberg är en eminent skådespelare som kommit i skymundan på de senaste åren. Regissören Leif Lindblom nämnde honom tidigt i projektet och det kändes genast självklart att välja honom.
Bland skådespelarna finns också Victoria Brattström, Mats Blomgren, Amir Heidari, Caroline Andréasson och Sacha Becker. Tanken är att använda skådespelare som inte är starkt förknippade med andra roller.
Men efter den här serien kommer de att vara kända för den stora publiken, säger Kristian Hoberstorfer, som tillsammans med produktionsbolaget Tre Vänner ser framför sig en serie som fortsätter i ytterligare tre, fyra säsonger.
Det är upp till publiken. Det är upplagt så att det ska fungera med en fortsättning på serien efter de här avsnitten. (PM)

Mer läsning

Annons