Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Popaganda, Tough Alliance

Popaganda, Stockholm (fredag): The Tough Alliance
Betyg: Överkryssad ST

Annons
Det är tur att Popaganda är gratis.
Med ett saftigt inträde hade arrangörerna haft problem med att en hel del biljettköpare känt sig blåsta. Rejält blåsta.
För när de annars så uppfriskande elektronikpopparna The Tough Alliance kraftigt försenade möter publiken på fredagskvällen blir konserten inget annat än ett stort skämt. För dåligt för att ens ses som ett uppkäftigt finger.
Aspackade bortom all sans lyckas duon inte pricka många toner på den förinspelade musiken. De leker och hoppar orytmiskt som störiga tonåringar, kastar mickstativet omkring sig, sliter av sig kläderna och slår sig själva med micken. Av misstag eller för att väcka uppseende spelar ingen roll. Det låter förjävligt och ser mer patetiskt ut än fyllonas fem-i-tre-dans på finlandsfärjan. Som en blandning av kvarterskrogens värsta karaokee och det sämsta ur roliga timmen i femman. Fast med mer sprit.
Visst, The Tough Alliance är uppskrivna och på allas läppar, men för uppskattningsvis hälften av kvällens åskådare är det här första mötet med bandet. Det är tragiskt att se hur debutanterna slänger bort sitt tillfälle att övertyga den oförskämt stora publiken.
Efter drygt femton minuter är fyllekalaset över. Mirakulöst nog utan att medlemmarna träffats av någon av de ölburkar som börjat vina mot scenen.
Kanske det sämsta framträdande jag sett någonsin.

Mer läsning

Annons