Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Populärt med nostalgi

Det var på Skönsbergs Folkets Hus det begav sig på 60-och 70-talet. I kväll bjuds det nostalgi i massor för den som var ute i svängen på den tiden. Då hålls festen My Generation på Skönsbergs Folkets Hus — som redan är slutsåld.

Annons
Sådana här fester behövs verkligen i stan. För dem i åldern 40 plus finns ingenstans att gå ut om man vill roa sig, säger Ullis Andersson på arrangerande Pigalle.
De har planerat My Generationfesten i två års tid. Kvällen inleds med en tvårätters supé. Därefter bjuds på Midnight Show med 60-talsbandet The Women. Sundsvallsbandet Svänzons har repat in sin 60- och 70-tals repertoar. Johnny Helenius agerar DJ med låtar från förr. I Woodstock har Bettan Söderberg karaokeafton.
Åldersgränsen är 40 år.
Legkontroll kan förekomma, säger Ullis Andersson.
Festen är redan en succé. Alla 1400 biljetter är sålda och det här är bara början på My Generationkonceptet. Nästa fest i Sundsvall hålls i mars, 2006.
Det känns jättekul och samtidigt som en lättnad. Det är ett stort risktagande och har kostat oerhört mycket pengar.
I höst lanserar man dessutom fester i andra städer, runt om i Sverige.
Vi har redan bokat upp ett flertal andra städer inför kommande höst och nästa vår.
Ullis Andersson betonar att det är en folkfest.
Här ska man inte tänka på att man måste vara snygg. Kom som du är. Det är helt vanliga människor som kommer hit. V-jeans har hög status under kvällen, säger hon.

Så här såg det ut på Glastonburyfestivalen 1971. Lika flummigt lär det inte bli på Skönsbergs olkets hus, där festen My generation anordnas ikväll.
Foto: Scanpix

Mer läsning

Annons