Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Post Play på Pipeline

Pipelines onsdagscafé är synonymt med lågmäld musik, mysiga kvällar och en kopp te. Men ikväll blir det annorlunda. Ikväll spelar syntduon Post Play. — Vi har inte varit på caféet, men vi kör på som vanligt, säger Elle Lindgren.

Annons
Elle Lindgren och Andreas Hagman är försynt lågmälda. Måhända är det nervositet, men deras tillbakadragna framtoning överensstämmer inte med den musik de skapar som Post Play.
Musiken är svår att beskriva själv, men många har sagt att vi påminner om the Knife, vilket vi i och för sig inte tycker själva, säger Andreas Hagman.
På ett sätt är det bra att kunna förklara för folk hur vi låter, men samtidigt är det dumt att begränsa sig, säger Elle Lindgren.

Syntpop
Duon beskriver musiken de skapar som bland annat syntpop, men den för några år sedan så hajpade genren electroclash ligger också nära till hands.
Electroclash blandat med åttiotal och en punkig känsla, säger Elle Lindgren.
Således många ingångar till en sorts musik som besitter möjligheten att tygla olikartade känslostämningar utan att för den skull överge de dansanta beståndsdelarna. Dock är detta något som Post Play inte överväger när de skapar sin musik.
Det är inget som vi tänker på och i så fall byggs stämningarna på efterhand, säger Elle Lindgren.

Filar tillsammans
Det är Elle Lindgren som gör grunderna och därefter filar de tillsammans fram den struktur som i slutändan utgör låtarna. Med texterna ter det sig annorlunda.
Innehållet är inte det viktiga utan snarare att texten är snygg och fungerar bra ihop med musiken, förklarar Elle Lindgren
Andreas Hagman och Elle Lindgren hade känt varandra en längre tid när de bestämde sig för att starta Post Play. Från början, liksom nu, var de två, men under en kort period utökades duon till en trio; ett försök som inte fungerade.
Det känns som om det är vi som är bandet, det behövs inga fler. Vi har så mycket idéer att det skulle vara svårt att ta in någon ny, säger Andreas Hagman.
2003 sammanställde Post Play demoskivan Heartache protection som tacklade olycklig kärlek. Året efter kom ännu en demoskiva, denna gång döpt till Elite. Kontakter med ett franskt skivbolag blev resultatlösa, men sökandet efter någon som kan hjälpa dem att nå en större publik fortsätter.
Vi vill släppa skivor och komma ut och spela så mycket som möjligt, säger Andreas Hagman.

Fräscht material
Nu arbetar Hagman och Lindgren med nytt material som de beskriver som fräschare än de låtar som ligger i det föregångna.
Det är nog endast för oss som det låter fräschare, det känns nytt på något vis. Om det går som det ska kommer det att släppas under våren, säger Elle Lindgren.
Under kvällens spelning på Pipeline kommer det dock inte att presenteras något nytt material, då låtarna ännu inte är riktigt färdiga. Däremot utlovas fullt ös och en massa energi. Dessutom ett klädesval som gör att duon matchar varandra.
Det är viktigt att det ser bra ut på scen, för det blir roligare att kolla på om det i alla fall är någorlunda uttänkt, säger Elle Lindgren.
Vi är ju välpolerade och inget sunkigt rockband, säger Andreas Hagman.

Mer läsning

Annons