Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiärdags för Sveriges Travolta

Annons
Från Alcazar till "Saturday night fever". Andreas Lundstedt har tagit klivet från pop till musikal och den 15 september går han för första gången upp på scenen som Tony Manero på Oscarsteatern i Stockholm.


Alcazar har tagit en paus och nu har Andreas Lundstedt annat att tänka på. Från den 15 september till och med den 19 december är han upptagen med rollen som Tony Manero, John Travoltas paradnummer i filmen "Saturday night fever. Han har sällskap på scenen av artister som Markoolio, Johannes Brost, Ewa Roos och Andrés Esteche. Men att ta steget från popband till musikalroll har inte varit helt enkelt för Andreas Lundstedt.

- Det är klart att det är en stor skillnad. Framför allt är det teaterbiten som har varit svår, jag har ju aldrig sysslat med teater tidigare. Det är ju Tony Manero som sjunger nu, inte Andreas Lundstedt. Men jag har fått mycket hjälp och stöd Johannes Brost och Ewa Roos som är riktiga veteraner i branschen, säger Andreas Lundstedt.

Rollen som Tony Manero är en av filmhistoriens mest omtyckta och att ge en sådan välkänd karaktär nytt liv är en tuff uppgift, även för en mer erfaren skådespelare än Andreas Lundstedt. Men han är inte orolig för sin prestation.

- När jag tar på mig den här 70-talskostymen så känner jag mig som honom. Men man måste ju ta från sig själv när man gör en sådan här roll. Jag menar, han är ju en cool och kaxig kille precis som jag, säger Andreas Lundstedt och skrattar.

Det är två dagar till premiär och ensemblen i "Saturday night fever" har gjort några repetitioner inför publik, Men än har ingen nervositet infunnit sig hos huvudrollsinnehavaren.

- Nej, faktiskt inte. Jag känner mig så väl förberedd. Men det klart att man funderar på saker som kan gå fel. Som att man inte ska orka eller att man ska få en gurka i halsen och sjunga fel. Sedan är det ju en hel del andra grejer som ska sitta, som när man ska lyfta tjejerna och så. Jag är en perfektionist, men samtidigt är det här live och allt kan hända. Det ger hela föreställningen puls, tycker jag. (PM)

Mer läsning

Annons