Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Primitiv rock full av känslor och liv

Black Rebel Motorcycle Club Howl (Pias/Border)

Annons
Den Los Angeles-baserade trion visste att de inte kunde mala fram samma monotona och riffmättade rock i all evighet. I så fall skulle belackarna aldrig slutat kalla dem för efterapare av Velvet Underground och Jesus & Mary Chain.
Så de gjorde nåt annat back to the roots! Bluesindränkt, akustisk, gospelinfluerad och primitiv rock som stänker av svett, och vibrerar av känslor och liv.
En nödvändig kursändring som samtidigt har blåst liv i bandets musikskapande. Förra plattan led av en viss upprepningskänsla, där flera låtar påminde om varandra. Men här finns en renodling; som att de strävat mot att varje spår ska vara tidlöst och sätta pränt i både trumhinnor och hjärnbark.
Några av bandet främsta låtar nånsin finns också här Shuffle your feet, Ain\'t no easy way, Still suspicion holds you tight och den överväldigande Faultline.
Men de lyckas inte hela vägen. Titelspåret är inget vidare, och då och då drivs låtarna lite längre än de faktiskt tål. Och Gospel song är faktiskt en rätt billig pastisch på Spiritualized.Trots detta är Howl är ett styrkebesked och en påminnelse om att Black Rebel Motorcycle Club kan vara årtiondets bästa band. Nu väntar vi bara på ett nytt konsertbesök som fastställer det intrycket.

Mer läsning

Annons