Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Proffsig lokalrevy

/

Vivstaborg: Pärer och paljetter

Annons
För ett år sedan så började Sörberge intresseförening att klura på idén med en lokal revy. I helgen kan resultatet av allt arbete beskådas på Vivstaborg i Timrå i form av Bya revyns Pärer och paljetter. Fem lokala teater- och sångtalanger, tre dansare och fyra musiker skojar till det om kungafamiljen, Y:et och antikrundan, allt med en mycket lokal vinkel som kan vara svår att förstå om man kommer utsocknes ifrån. I den fullsatta lokalen gick det i alla fall hem.
Visst är några nummer på tok för långa, men revyn har en hög dos av hemvävd charm som inte går att motstå. Allra bäst är sångnumren där kända låtar har fått nya, fiffiga texter - om Timrå med omnejd så klart. Fever av Joe Cocker har blivit Var fan är Posten?, Lena Philipssons Det gör ont handlar här om Timrå hockey och Doktorn, hallå hallå är Växeln, hallå hallå i egen tappning. Texterna och framförandet under dessa nummer känns riktigt proffsiga. Imponerande med tanke på att det här faktiskt är en amatörrevy som spelar tillsammans för första gången.
En personlig favorit på scenen är Eva Nordvall som ser ut som om hon inte gjort annat än att spexa och showa. Bra är också bandet som hela tiden befinner sig på scenen och höjer graden av professionalism ytterligare ett snäpp.

Mer läsning

Annons