Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Publiken dyrkar Crucified Barbara

/

Annons
Mittlandia, Ånge:
Crucified Barbara
Betyg: 4
Det är svårt att bortse från att lördagens satsning på Mittlandia i Ånge är lika beundransvärd som lätt skruvad. I nöjescentrat som bäst kan beskrivas som en blandning av Folkets hus, finlandsfärja och fritidsgård klyver det lädertuffa Stockholmsbandet Crucified Barbara besökarna i lika delar.
En som landsortssuper i baren, en som trivs bäst i MTV-skvalet på tonårsdiscot och en som vägrar missa etablerad livehårdrock på hemmaplan.
Rutinerat gör Crucified Barbara det de måste och numera är förbannat bra på. Med sin blåställsraka metal från debuten In distortion we trust som grund och Mia Coldhearts kaxiga frontande som vapen, fångar de sin publiktredjedel direkt. Ger den inte en chans att lämna konsertlokalen.
I 45 minuter fyllskrålar Ånges hårdrockare oavbrutet och dyrkar marken bandet står på. Från första Gibson V-ackord till den alltid lika imponerande covern på Killed by death.
Formen är uppenbart bättre än i somras och ställer faktiskt både giget på Yran och sommarens prestigespelning på Sweden Rock i skamvrån. Crucified Barbara har blivit tajtare, tyngre men framför allt ännu mer utåtriktade. Ett absolut måste i genren.
Den attityden och nyskrivna brottarklossen Black \'n\' bones visar att Crucified Barbara har mycket att komma med framöver.
Joacim Persson

Mer läsning

Annons