Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Punkfest på Hus 25

/

Annons
Hus 25, Lördag

Betyg:

Babianröv, 2

Den Tredje Generationen, 3

Nödvärn, 2

Planet Trash, 3

Kulturmaffian, 3

I lördags var det dags för Punkfest på Hus 25 igen och det såg riktigt lovande ut tidigt på kvällen med gott om besökare och trevlig stämmning.

Först ut var Babianröv från Hudiksvall, en väldigt typisk punkpunkig trio. Det är inget fel på Babianrövs intentioner eller vilja, däremot känns det som att de varvar sin otighta treackordspunk med klyscha på klyscha i mellansnacket och jag kan inte bestämma mig för om Babianröv är punken i ett nötskal eller om det faktiskt bara är dåligt. Publiken är i alla fall med fullt ut.   

Den Tredje Generationen, även de från Hudiksvall, fick spela en timme tidigare eftersom Nödvärn inte dykt upp på utsatt tid. DTG gör ungefär vad Babianröv redan gjort, fast ett par snäpp bättre och hela paketeringen från låtar till mellansnack kändes mer trovärdigt. Bandet skulle kunna bli riktigt bra om de fokuserade mer på att göra bra ifrån sig och visst är det jättekul med band som har supporterkompisar med sig på spelningarna, men till slut blev det irriterande att se samma kille hoppa upp och ner på scenen och spontanköra på låtarna. En cover på Asta Kask's Ringhals brinner blev en bra bonus. 

Nödvärn. Ja vad ska man säga. Nödvärns sångare är i alla fall JÄTTEARG. Så arg att han i första låten idiotiskt nog slungar iväg mickstativet mot sin sittande publik som landar på en stackars kille som försöker njuta av musiken... njuta var kanske helt fel ordval, Stockholmsbandet spelar ju genren käng som ska vara rå & onyanserad. Nödvärn maler på i något som känns som en evighet och förutom några tappra röjsugna själar valde de flesta att stå utanför Hus 25 och röka istället för att kolla på bandet. Sångaren öste dock på ordentligt och slog till och med kullerbyttor på scenen, en lekhage 10 x 10 meter hade förmodligen inte varit helt fel.

Fjärde bandet ut var Planet Trash som jag sett fram emot att se. Det var ca 7-8 år sedan jag såg dem sist och i samma veva flitigt lyssnade på låten White power bullshit så det var faktiskt riktigt kul att få höra den låten igen. Det märktes att Borlängebandet verkligen försökte att göra en bra spelning men de fick kämpa i motvind med en rätt oengagerad och mestadels sittande publik. Under rätt förutsättningar skulle Planet Trash kunna vara jättebra, men frustrationen började lysa igenom när de fick noll gensvar, då de istället gav upp och bara spelade klart innan de gick av scenen.  

Tyvärr tunnades besökarna ut mer och mer precis som på förra punkfesten, och sista bandet Kulturmaffian hade verkligen förtjänat en större publik. De Finländska maffioserna verkar vara ett gäng sköna killar och jag gillade deras avslappnade stil. Något som utmärker bandet är deras texter som var kul att lyssna på istället för den klassiska predikan om rätt och fel.
Theresa Bystedt

Mer läsning

Annons