Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Racerföraren gillar GT Legends

För att verkligen sätta GT Legends på prov fick den svenske föraren Gunnar Turebrand ta en tur. — Klart bättre än andra spel som jag har kört, kommenterar Gunnar Turebrand.

Annons
Gunnar Turebrand, som tävlade på Hockenheimring, är den perfekte kandidaten för att ge spelet en riktig genomkörare. Han har 25 års erfarenhet som tävlingsförare, varav de senaste fyra inom klassisk racing. Som grädde på moset har han dessutom erfarenhet av racingsimulatorer, han använder nämligen bilspel för att öva in banorna före tävlingarna.
Till Turebrands glädje ställde teknikerna in simulatorn så att han kunde köra en Cortina på Hockenheimring, alltså det han nyss hade gjort i verkligheten.
Det här är skitkul, var hans första omdöme om GT Legends.
Han hade däremot lite synpunkter på hur Cortinan betedde sig och konstaterade att han kunde köra fortare i verkligheten än i simulatorn. Bilen borde enligt Gunnar Turebrand vara stadigare och den tenderar att överstyra i spelet. Kanske behöver utvecklarna fila lite till på Cortinans körmodell.
Men accelerationen och hästkrafterna har de fått till exakt rätt, över lag är det klart bättre än andra spel som jag har kört, säger han.
I synnerhet imponerade exaktheten i bandesignen. På frågan om han skulle kunna använda spelet som ett verktyg för att lära sig banorna svarade han \"Utan tvekan, banan är perfekt återgiven och varje curb ligger exakt som i verkligheten\".
Det verkar alltså som att Simbin håller på att hitta rätt med GT Legends.
Det här spelet förmedlar känslan med klassisk racing, avslutar Gunnar Turebrand när han kliver ur simulatorn.

Klassisk racingkänsla, anser racingföraren Gunnar Turebrand, som fick testa GT Legends när det visades upp på tyska tävlingsbanan Hockenheimring.
Foto: Steve Danielsson

Mer läsning

Annons