Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rauschenberg och Kentridge på Moderna

Annons
Robert Rauschenberg och William Kentridge - två viktiga samtidskonstnärer. I vår visar Moderna museet två separatutställningar som belyser deras arbete.

Rauschenberg är redan tätt förknippad med museet. Hans bildäcksförsedda get har blivit en symbol för Moderna museet. I utställningen "Combines" visas utvalda verk ur den serie med 162 combines - verk som spränger gränserna mellan måleri och skulptur - som den amerikanske konstnären gjorde mellan 1954 och 1964. I utställningen spelar Moderna museets "Monogram" en viktig roll. Utställningen, som tidigare har visats på Metropolitan Museum i New York och Centre Pompidou i Paris, har vernissage i Stockholm den 17 februari.

Den 3 februari inviger Moderna utställningen om den sydafrikanske konstnären William Kentridge. Han har gjort sig känd för sina teckningar och animationer, ofta med teman som historia, minne, etik, moral, skuld och försoning. I utställningen visar han bland annat "Black box/Chambre noir" - en titel som syftar på den svarta lådan i ett flygplan. Verket handlar om den tyska koloniseringen av nuvarande Namibia. William Kentridge besöker Sverige i samband med utställningen. (PM)

Mer läsning

Annons