Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Recension Minifestival Norra Berget

Annons
Norra berget: Minifestival med Park Hotel, Adrian & The Youngguns, Post Play och Circus of Arctica (lördag)


Betyg: 4

Adrian & The Youngguns


Betyg: 3

Park Hotel


Betyg: 2

Post Play


Betyg: 1

Circus of Arctica

Efter ett trevligt initiativ från bandet Adrian & The Youngguns ställdes det till med musikfestival på Norra berget i lördags.

När första bandet kör i gång är det allt annat än trångt på dansbanan där publiken ska stå, men att börja före utsatt tid, som arrangörerna gör, är heller aldrig särskilt smart. Under kvällen hinner dock publiken strömma till, och det blir trots allt en hyfsad uppslutning.

Först ut är Circus of Arctica, som själva beskriver sin musik som melodisk punk. Tyvärr så låter det inte särskilt melodiskt - dessutom är det bara tråkigt att se ett så introvert band på scenen. Till deras fördel har de i alla fall en duktig trummis som inte ens det generellt dåliga ljudet under kvällen lyckas förstöra.

Andrabandet Post Plays låtar imponerar. Ibland brister kvalitén på sången, men med lite mer scenerfaranhet kommer nog electronicaduon att göra riktigt bra framträdanden i framtiden. Post Play dras med samma problem som Circus of Arctica gör - de får ingen kontakt med publiken, och de söker den inte heller.

Kvällens arrangörer Adrian & The Youngguns är det band som drar mest folk under kvällen. Det är också det band som ger mest och gör det bäst under minifestivalen. De första låtarna är bara okej, men under spelningens gång trappas stämningen upp och när sista låten klingar ut vill man bara ha mer. Som extra överraskning dyker Mattias Alkberg upp som gästsångare, och att bandet inte spelar helt tight hela tiden gör mindre och mindre. Här är det känslan, och många bra låtar, som räknas.

Avslutningen av Luleå-bandet Park Hotel bjuder på några riktigt fina poplåtar, med Mattias Alkberg BD:s trummis Christian Ramirez vid micken och Alkberg själv på trummor. Musikerna är duktiga på vad de gör, men deras mellansnack består av "kan du höja medhörningen på bas/gitarr/sång?", och under låtarna är det alldeles för mycket skoskåderi för att det ska bli kul att titta på. Det krävs mer än schyssta låtar för att en konsert ska bli bra, och ett band av den här kalibern borde vara medvetet om det.

Men totalt sett är det en skön musikfestival med en bra blandning av genrer. Fram för fler minifestivaler!

Mer läsning

Annons