Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Recension: Modellversion

/

Recension: Modellversion
Nr 1 augusti 2005

Annons
Ett nytt modemagasin har dykt upp på marknaden. Första numret är tryckt i 10 000 exemplar som ska spridas till hela Sverige. Det speciella med Modellvision är att den är producerad och tryckt i Sundsvall.
Modellvision har sitt fokus på mode och modellvärlden. Redan så här i första numret (eller kanske just för att det är det första numret) stöter magasinet på en hel del problem. Många av dem är språkliga det handlar om felstavningar (till och med i rubriker), upprepningar, saknade punkter, utropstecken istället för frågetecken och så vidare. Bilderna som Modellvision själv producerat brister i kvalitet, förmodligen för att man inte använder sig av professionella fotografer vilket är A och O i ett modemagasin. Helhetsintrycket blir därför lite av en "gör det själv-tidning".
Däremot är det väldigt roligt att modet som gäller nästkommande säsonger har fått så stor plats. Ett reportage om en aspirerande modell som blev lurad att ta nakenbilder är viktigt och intressant det händer ofta i branschen och är ett ämne det borde pratas mer om, så det är ett bra initiativ.
Modellvision kan nog bli ett bra magasin om det får lite tid på sig att utvecklas. Layouten skulle behöva en genomgång, texterna likaså. Men trots allt finns det en del bra idéer i tidningen, och problemen borde inte vara oöverkomliga. Jag väntar med spänning på nästa nummer.

Mer läsning

Annons