Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Redaktören reflekterar

/

Annons

• "Guldsvall". På förekommen anledning vänder jag mig till Sundsvalls kommunikatörer med det här anspråkslösa men aktuella förslaget på nytt varumärke för Sundsvall. Vad säger ni?

Östersund har "Vinterstaden" och Åsarna är "Guldbyn" sedan länge men det är ju en by.

Sundsvall är inte längre bara Norrlands huvudstad (om sta’n är det alltså). Med två nya världsmästare i sta’n öppnas nya marknadsföringsmöjligheter.

Just saying.

• Som Hermine kysste Harry – del 2

Det är fortfarande hysteriskt roligt att den svenska populärkulturella eliten trodde att Thåström sjöng om Harry Potter i låten Ner till terminalen när han syftade på Harry Haller och Mermine i Herman Hesses klassiska "Stäppvargen".

• Tredje principen

Det är ett av nöjestipsen inför helgen (se nedan) men det förtjänar några extra rader när Pipeline ställer till med ett bokrelease-arrangemang.

Anna Jakobsson Lund, som skrivit "Natt utan ängel" (debut 2011) och medverkar i antologierna "Maskinblod 3" och "Kärlek i maskinernas tid" är på plats för att prata om, och läsa ur, sin bok.

Ingen rock’n roll? Jodå. "Sågverksdöden" – som beskrivs som en skenande lastbil på väg söderut från en skitig industristad i Norrland pluggar i gitarrerna (som vi skrev förr).

• Madonnas vurpa

Hon halkade på sin långa cape och föll på Brit Awards men reste sig och fortsatte. Big deal.

• Rock’n roll-stjärnan

Redaktören fylls av varma tacksamhetskänslor när han läser Per Bjurmans beskrivning av sig själv i Dagbladet i går, torsdag 26 februari.

Björn Brånfelt 

Mer läsning

Annons