Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Redaktören resonerar

/

Annons

• Emiiil!

Många höjde på ögonbrynen när Emil Forsberg lämnade Malmö FF för en klubb i tyska andraligan – men det var innan vi fattade att det handlar om ett projekt (en beskrivning som brukar användas om PSG) som drivs av en Red Bull-miljardär som tänker göra laget (eller projektet) till ett världslag.

• På svenska

För trettio år sedan lämnade Patrik Tanner Sundsvall för att satsa på en musikkarriär i USA.  Han blev kvar där. Numera bor och verkar han i Minneapolis. I veckan har släppt sitt första album på svenska vilket man förstår av titeln: På svenska. Finns på iTunes och Spotify. Redaktören har inte hunnit lyssna än och återkommer i frågan.

Jo just ja, Patrik Tanner kommer till Sundsvall senare i vår. Återkommer även i den frågan således.

• Totti

Mer fotboll? Ok.

Det fanns experter som sa att Fransesco Totti var slut redan för fyra fem år sedan.  I helgen visade 38-åringen att han fortfarande håller högsta klass. I stekheta derbyt Roma-Lazio räddade han oavgjort, 2–2, med sina två mål – varav reduceringen var ett konstmål man bara tror unga spelare kan göra. Fotografen Franesco Totti är dock inget vidare. Den selfie han tog efter 2–2-målet var under all kritik.

• Inte ens Svenne…

Kompis till sundsvallbördige Lars Nylin berättar anekdot på Facebook om Rod Stewart (som fyllt 70 i veckan). Efter ett gig i Oslo på 1970-talet blev han stoppad i dörren på ett disco. Det var fullt. Någon i superstjärnans entourage försökte övertala dörrvakten som var stenhård: 

"Det spiller ingen roll, Inte ens om det var Svenne i Hep Stars så kommer han in!

Björn Brånfelt

Mer läsning

Annons