Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Reggaeton på väg till Hollywood

Annons
När hiphopen blev mainstream började den dyka upp i var och varannan Hollywoodfilm. Nu är det dags för reggaeton, den latinamerikanska blandningen av reggae, salsa och hiphop, att ta steget från de inre kretsarna ut i de breda massorna. Hollywood har en rad reggaetonfilmer på gång. En görs av ett produktionsbolag som ägs av Jennifer Lopez, skriver The Guardian. Det ryktas om att sångerskan/skådespelerskan själv planerar att dyka upp i en mindre roll i den. "Reggaeton" är också titeln på ett romantiskt drama som görs av produktionsbolaget Lion's Gate.

En av de största artisterna inom reggaeton, Daddy Yankee, gör som Eminem och 50 Cent, medverkar i en film som delvis bygger på hans eget liv med titeln "Straight from the barrio".

Den tungt rytmiska varianten på reggae håller också på att slå igenom i Storbritannien. I december hålls den första reggaetonfestivalen i London och i dagarna visas genrens första dokumentär "The chosen few", som handlar om hur musiken växte fram i Puerto Ricos våldsamma gängstyrda kåkstäder. (PM)

Mer läsning

Annons