Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regissörer mot väggen

/

I samband med veckans filmfrossa som Draken bjuder på arrangerar Film i Västernorrland på onsdagskvällen ett evenemang.
De visar tre aktuella filmer och bjuder in till samtal med regissörerna bakom dem.
Välbekante Jens Assur är en av dem.

Annons

De tre filmerna är "Flickan och sirenen" av Cristoffer Ålund, "A Society" av Jens Assur och "Gunnar goes God" av Gunnar Hall Jenssen.

Ålunds film handlar om en liten flicka får jobba och slita på en sjömanskrog. Hon fantiserar om att bli en av de fruktade Sjöbanditerna men alla bara skrattar åt henne. Men så en dag händer något oväntat. "Flickan och sirenen" är en animerad saga för alla åldrar. Cristoffer Ålund kommer från Söråker och har gjort sin första film som valdes ut och visades på Göteborg Filmfestival 2012.

I Jens Assurs kortfilm får vi möta elva namnlösa främlingar, nio afrikaner och två kineser, på resa mot det okända. På väg från en värld till en annan tvingas de att under utmanande förhållanden möta sina egna och varandras fördomar för att upprätta en tillfällig fungerande gemenskap. A Society speglar det stora skeendet i det lilla, i en värld där allt till sist handlar om att överleva.

Trots ett välordnat medelklassliv med villa, fru och barn känner norske Gunnar Hall Jenssen att något saknas. Han längtar efter en djupare mening med livet och när en vän skickar några fotografier från världens äldsta kristna kloster, beläget i den egyptiska öknen. Där tycker sig han se det han letar efter i munkarnas ansikten. Gunnar Hall Jenssen är nyinflyttad till Sundsvall och har gjort flera uppmärksammade dokumentärfilmer med starkt personligt avtryck.

Arrangemanget börjar 18.00 på Filmstaden.

Mer läsning

Annons