Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Resident Evil 4

Gamecube

Annons
Capcoms klassiska skräckserie Resident Evil har varit nere för räkning. Stela delar med \"fuskgrafik\" och föråldrad spelteknik gjorde att fler och fler spelare flydde serien till förmån för Silent Hill och Project Zero.
Nu ger Capcom svar på tal i del fyra, som inte bara är i särklass bäst i serien, utan bland det absolut bästa hela actiongenren sett på länge. Exakt alla tidigare irritationsmoment är eliminerade, det råder ingen större ammunitionsbrist, kontrollen fungerar felfritt och du kan spara hur många gånger du vill.
Nästan allt är utbytt, det enda som känns återanvänt är huvudrollsinnehavaren Leon som tidigare figurerat i tvåan. Nyare är istället fienderna, glöm slötänkta zombier som hasar i korridorer galna bondläppar med högafflar som skriker religiösa mantran på spanska är tusen gånger värre. Fast alla har inte högafflar, vissa har bomber, och bybon med en påse på huvudet är utrustad med motorsåg.
Den gemensamma nämnaren för alla fiender är att det sällan lönar sig att springa. Vapenarsenalen är därför riklig i fyran, dessutom är den uppgraderingsbar. Hittar du pengar eller värdeföremål kan du sälja dessa till en mystisk man i rock som dyker upp här och där för att förstärka ditt vapen.
Resident Evil 4 är chockerande bra och ett hårt slag i ansiktet på alla oss som trodde att seriens storhetstid var förbi. Det här är nämligen actionskräck i sin vackraste form och den just nu bästa anledningen att äga en Gamecube.

Mer läsning

Annons