Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Revanschdags för Mathias Holmgren

Efter en jobbig höst med Barbados satsar Mathias Holmgren på en karriär på egen hand. I mars släpper han sitt första soloalbum. Men först ställer han upp i Melodifestivalen i Växjö.

Annons
- Det blir mer show än vad man sett mig i tidigare, säger han. Mathias Holmgren är smånervös. På lördag ställer han upp som soloartist i Melodifestivalen i Växjö. Då tävlar han med låten \"Långt bortom tid och rum\", mot en hel drös av sina favoriter.
- Det är skönt för min del att jag är ganska ensam om min genre, som man väl kan kalla svensk popschlager. Men att tävla mot mina idoler Nanne, Katrina och Anne-Lie känns ju lite speciellt. Katrina vann ju hela festivalen 1997, så det blir häftigt att träffa henne.

Sin låt liknar han textmässigt vid Fredrik Kempes och Sanna Nielsens succélåt \"Du och jag mot världen\" som tog sig vidare till finalen i Globen i Linköping för nästan två veckor sedan. Discodans och dramatik kan tittarna också vänta sig när han ställer sig på scenen på lördag. Med sig har han trion ThreeD som dansar och körar.
- Det blir lite mer show än vad man kanske sett mig i tidigare. Kläderna börjar bli klara och de är jättesnygga. Det blir lite av varje, lite färger och glamour, men det ska ändå kännas stilrent, säger han.

Mathias Holmgren slog igenom i talangtävlingen \"Fame factory\" 2002. I januari 2003 rekryterades han till dansbandet Barbados sedan sångaren Magnus Carlsson lämnat bandet för discogruppen Alcazar. Men i höstas, efter endast ett och ett halvt år, sparkades Mathias Holmgren. Nu ser han sin medverkan i Melodifestivalen som en revansch.
- Det vore konstigt annars, efter en så jobbig höst. Sådant tär ju på självförtroendet och därför blir jag extra målinriktad och sugen på att visa vad jag kan. Men jag ser tillbaka på tiden i Barbados med glädje även om det var jobbigt då, säger han.

Den 23 mars släpper Mathias Holmgren sitt solodebutalbum med blandad pop på svenska. Titeln är ännu inte klar, men det blir låtar av bland andra Calle Kindbom, Lars \"Dille\" Diedricson och Ingela \"Pling\" Forsman.
- Det känns jätteroligt. Det här är en gammal dröm och jag kommer att vara jättestolt och mallig vad folk än säger. Det är en egokick.


Fakta Mathias Holmgren:

Yrke: Sångare.

Ålder: 30.

Bor: Stockholm.

Bakgrund: Slog igenom i \"Fame factory\" 2002 och har också sjungit i dansbandet Barbados.

Aktuell: På lördag tävlar han i Melodifestivalen med \"Långt bortom tid och rum\". Den 23 mars släpper han sitt första soloalbum.

Mer läsning

Annons