Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rickard Olsson tar över Bingolotto

Gunde Svan misslyckades med att lösa Bingolottos tittarkris. I höst ersätts han av Rickard Olsson, som ska göra pratshow av Bingolotto.

Annons
Med säsongsfinalen den 4 juni gör Gunde Svan sitt sista program. Det är ett år sedan Gunde Svan tog över programledarjobbet efter Lasse Kronér. Då var han övertygad om att det skulle gå, och i dag är han besviken över att det inte lyckades.
Jag gick in i det här och satsade i 110. Nu har jag tömt ut mina argument och min kraft. I höst slår Bingolotto in på en annan väg, då är det bra att satsa på ett kort som passar bättre in i det sammanhanget, säger Gunde Svan.
På senare år har programmet prövat flera olika koncept och programledare för att vända trenden, men varken Leif "Loket" Olssons comeback eller Agneta Sjödin vid Gunde Svans sida hjälpte.
Under Gundes tid har programmet renodlat spelinslagen på underhållningens bekostnad. När Rickard Olsson tar vid i höst är musiken tillbaka och man försöker ge programmet mer känsla av pratshow.
Det blir lite mer som Söndagsöppet. Vi ska försöka få in lite mer dynamik med lugnare partier där man kan sätta sig ner och prata. Jag gillar att prata med folk, så det passar mig, säger Rickard Olsson.
Han har tidigare gjort sig känd som programledare för bland annat Bullen, Söndagsöppet och TV4:s Nyhetsmorgon. Just nu jobbar han som radiopratare på Sveriges Radios P4 Extra. Efter sommaren lämnar han det och den 28 augusti gör han sitt första Bingolotto. (PM)

Rickard Olsson ska vända Bingolottos nedåtgående trend.
Foto: Maja Suslin/Scanpix

Mer läsning

Annons