Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Riktigt bra. Faktiskt.

Annons
Det är lätt att fastna i klagoträsketbiljetterna är för dyra, ölen är varm, vakterna är otrevliga och artisterna dåliga. Men i år, måste jag säga, har denna lilla stadsfest varit riktigt lyckad.
Ja, jag är chockad själv. I veckor, när någon har frågat mig om jag ska besöka på årets gatufest, så har jag bekymrat lagt pannan i djupa veck, suckat och svarat "Ja. Tyvärr. Jag måste ju, du vet jobbet..."
Men nu när jag har hunnit se en del artister, suttit här i ST-tältet och bloggat och provsmakat maten så måste jag säga: inte illa. Inte illa alls. The Arks scenshow gjorde att jag genast bestämde mig för att se dem igen på Storsjöyran om några veckor. Melody Club imponerade stort, överraskande nog. The Similou fick mig att genast köpa deras 80-talspopskiva och jag fick äntligen se Anna Ternheim live (även om jag vidhåller min åsikt att festivaler är fel forum för henne). Och då har jag ändå ännu inte sett en del storheter som Robyn, Håkan Hellström och Timbuktu som ytterligare kan höja ribban.
Maten har överlag varit bra i år jag har testat allt från langos och nachos till oxfilé och hummer. Trevlig personal, gott vin, kall cider. Visst var det alldeles för mycket folk i rörelse för min smak i onsdags, och drängfulla människor som kräks mot en vägg är aldrig särskilt charmigt. Men ändå. I år tycker jag att fördelarna överväger. Och det trodde jag aldrig att jag skulle säga.

3 tips

Robyn
Sist hon var här gjorde Robyn tydligen en riktigt bra show. Blir kul att se om det är lika bra i år.

Håkan Hellström
ST:s recensent grät under Håkan Hellströms konsert i Hultsfred. Bara en sån sak. I kväll är han här, och den här konserten missar man bara inte.

Varning!
Dåliga coverband. Det finns en hel drös av dem här, och de sprider sig som pesten.

Mer läsning

Annons