Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Robert Wells spelar med Stones-legend

Annons
Robert Wells spelar just nu in ett nytt album med starka boogieinfluenser. Men för en kort stund lämnar han nu studion för att en presigefull spelning tillsammans med Rolling Stones ex-bassist Bill Wyman på anrika Royal Albert Hall i London.

- Det är en stor välgörenhets gala här, med flera kända artister. Bill Wymans och hans band är ett riktigt skönt boogiegäng, och det kommer svänga rejält, säger Robert Wells.

Tillsammans kommer gruppen bland annat att riva av Stones-klassikern "Little Queenie", samma låt som Robert Wells spelade 2004 då Kungliga slottet i Stockholm firade 250-årsjubileum.

- Jag kan inte låta bli att associera till den gången, det var så kul då. Och det ska bli lika kul att få spela låten här i London, tillsammans med Bill Wyman.

Den engelska publiken och den klassiska arenan är ingenting som skrämmer Robert Wells. Han har spelat på Royal Albert Hall flera gånger tidigare med Rhapsody in rock.

De senaste åren har Robert Wells arbetat mycket den engelska gitarrlegenden Albert Lee, och det har också Bill Wyman gjort. På så vis kom de två i kontakt med varandra, men de har aldrig tidigare spelat ihop. I dag är Albert Lee en del i Bill Wyman and the Rythm Kings och spelningen i London är bara ett stopp på deras stora turné.

- Det är en stor ära att få spela med de här killarna. Albert Lee är en enorm musikant och en fantastisk gitarrist som har spelat med de allra största. Och så är han otroligt ödmjuk, säger Robert Wells.

Albert Lees är en av Englands största gitarrister genom tiderna och han kommer att vara en av gästartisterna på Robert Wells nya platta som släpps lagom till att Rhapsody in rock-turnén drar i gång i juli.

- Han kommer även att gästa fem av konserterna i Dalhalla i sommar, säger Robert Wells, som inte skulle bli ledsen om även Bill Wyman ville göra ett inhopp.

Nya skivan kommer, utöver Albert Lee, även att gästas av en rad svenska artister, däribland Mats Ronander och Clas Yngström, men än så länge är det oklart vilka låtar de ska medverka på.

- Alla spåren på plattan är i grunden klara. Nu gäller det att hitta utrymme åt gästartisterna i låtarna. Jag hoppas på en hel del öppna solon, säger Robert Wells.

Skivan är till stor del en hyllning till Charlie Nordman som gick bort i höstas. Han inspirerade och hjälpte Robert Wells i det musikaliska arbete under många år och ett av spåren på skivan har Robert Wells honom.

- Både den låten och resten av skivan kommer vara grymt svängig, riktig "råboogie". Förhoppningen är att den ska ha en stark livekänsla, säger Robert Wells. (PM)

Mer läsning

Annons