Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rockafton på Domsaga

Domsaga: Whipläsh
Betyg: 2/5

Annons
I drygt en halvtimme var sundsvallsbandet Whipläsh närvarande på Domsagas scen. Mycket har hänt sedan sist. Precis varenda lagdel har utvecklats och blivit mer fingerfärdig. Tendenser till melodiösa uppbyggnader uppvisade sig tillfälligt upp ur en tjock matta av skrammel. Samspelta var ordet men dem faller på ogiltig närvaro. De når tyvärr inte ut i den utsträckning som dem förtjänar. För långdragna solon och monotona kompfigurer blir tyvärr krokbenet dem faller över.

Origin Y
Betyg: 2/5
Näst först ut på startpallen var Origin Y. De är som en light-version av tyngre rock samma sak fast mycket näringsfattigare. Origin Y är ett typiskt exempel på pojkar med för stora gitarrer, tempot är inte allt. Deras framträdande var som en typisk debut för en finnig pubertetstonåring, det gick alldeles för fort. Man måste beundra deras slit på scen, men tyvärr får dem ingen utdelning.

Ingnis
Betyg: 3/5
Kvällens frireligiösa inslag stod Ingnis för. Översteprästen, tillika sångaren, David predikade om hårt jobb och god scennärvaro, vilket efterföljdes exemplariskt. Det var en hårresande upplevelse. De lydiga åhörarna hjärntvättades snabbt som följde varje budord som förespråkades. För dem som är obekant med sekten Ingnis så är det hård metal med pop-refränger. Deras väckelsemöte varierarade, men det sägs ju att omväxling förnöjer.

Chaotic IMPS
Betyg: 2/5
Chaotic IMPS knöt ihop säcken och avrundade denna kväll i rockens tecken. De framförde hårda tongångar vars vokabulär var helt obefintlig. Tendenser till lugnare toner syntes enbart vara en illusion. Deras rörelseschema ägde bestånd av solid och bestämt fastfrusen på ett och samma ställe. Andra låten var överraskande melodiös, men självklart återgick det ögonblickligen. Batteristen kämpade på bra där bak. Några melodislingor syntes som hastigast förbi. Det borde dem bygga på.

Mer läsning

Annons