Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rockgiganterna i Volbeat spelar i Sundsvall

/
  • Danska rockgruppen Volbeat med frontmannen Michael Paulsen spelar i Sundsvall 17 oktober. Det är stort.

Sundsvalls största rockbokning på den här sidan Satyricon heter Volbeat.
17 oktober spelar de stilmixande danskarna i Sundsvall och ST har pratat med frontmannen Michael Paulsen.

Annons

Det finns viss besvikelse hos Michael Paulsen när ST ringer upp. Den föregående journalisten hade inte ställt en enda fråga rörande den kommande plattan Beyond Hell/Above Heaven som släpps i september. Besvikelsen kom bland annat av att Paulsen själv är lika delar nöjd som stolt över det kommande verket.

– Det är en väldigt speciell skiva, alla i bandet har varit med om stora, omtumlande saker sedan den förra. Dödsfall, skilsmässa och barn till exempel. Omskakande saker och den här skivan säger väldigt mycket, förklarar Paulsen men lovar att det musikaliskt fortfarande är sig likt.

Låtarna hade inte stuckit ut på någon av de tidigare plattorna.

Beyond hell/Above heaven är uppföljaren till den mycket populära och hyllade Guitar gangsters & Caddilac Blood som släpptes 2008 och verkligen förde upp Volbeat till de riktigt populäras nivå. Men Paulsen känner inget negativt med pressen en uppföljarplatta automatiskt får efter en sådan succé.

– Man har alltid en press på sig, men jag gillar att ha det så at man känner sig skärpt. Annars kan man bli för komfortabel och slappna av och det är inte bra, säger frontmannen.

Däremot avslöjar han att det alltid är svårast att skriva inledningen på en platta.

– Jag brukar ha problem med de första fem spåren ungefär, de är de absolut svåraste. Sen lossnar allt och till slut får man hur många låtar som helst.

Mellan skivorna har emellertid en speciell låt släppts, ”A warriors call”. Det är en låt som den danske boxaren Mikkel Kessler haft som ingångslåt när han ska boxas. En specialskriven låt av den mycket boxningsintresserade Paulsen.

– Jag älskar boxning. När jag är på turné läser jag mer om boxning och sånt än musik. Boxning och UFC är vad jag föredrar, det är som gladiatorer i nutiden, säger en entusiastisk Michael Paulsen.

Fram till skivans release i september är det emellertid turnerande som gäller för Volbeat. De har förbandat både AC/DC och Metallica samt har en hel del stora festivaler inbokade i sommaren. Men Volbeat är en grupp som gillar att turnera. Även om det är på gott och ont.

– Förra året behövde vi egentligen inte turnera, men vi ville så gärna göra det ändå. Men det är klart att man blir less efter ett tag. Det är lite som att vara gift. Ingenting ont med det, jag gifte mig för två månader sedan, men det kan vara slitigt att vara med samma personer hela tiden, förklarar Paulsen.

Han betonar även vikten av att vara starka på scen, men det viktigaste måste hela tiden vara musiken.

– Det ska inte bli någon cirkus bara för att det ska vara häftigt live, med massor av fyrverkerier och så. Musiken ska alltid vara i fokus, avslutar sångaren Michael Paulsen.

Annons