Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rodde blir Rigo på solodebuten

Annons
Rodde blir Rigo när Infinite Mass-medlemmen Rodrigo Pencheff släpper singeln "Say, say, say". Låten - en duett med sångerskan Pauline - nämns redan nu som en av kandidaterna till årets sommarhit och till hösten ska Rigos soloalbum släppas.


Rodde Pencheff hör till vardags hemma i kameleonthiphopparna Infinite Mass och det var under arbetet med bandets förra skiva som tankarna på en solokarriär föddes. Allt började egentligen som en lek mellan honom och producenten Tobias Karlsson.

- Vi satt och väntade på att Amir skulle komma till studion men han blev jättesen och då funderade vi på vad vi skulle göra under tiden. Då kom vi på att, fan vi gör en låt. Så vi gjorde det och sen kom Pauline till studion och hon gillade låten så då fick hon vara med och sjunga på den, säger Rodde Pencheff.

Låten blev dock liggande ett bra tag och ingen visste riktigt vad det skulle bli av den. Men efter att tillräckligt många positiva omdömen förts fram bestämde sig de för att försöka släppa den på skiva. Rodde blev Rigo, eftersom det lät bättre som artistnamn, och skivbolaget Bonnier/Amigo nappade.

- Det passar bra rent tidsmässigt nu också eftersom Infinite Mass ändå inte ska göra något på ett tag. Och jag skriver ju låtar hela tiden och gillar verkligen att släppa musik. Om det var möjligt skulle jag vilja släppa en singel i veckan.

"Say, say, say" är en glad reggaepoplåt om att träffa tjejer. Enligt Rodde Pencheff blir hela skivan positiv till sin framtoning men förmodligen rätt splittrad och innehålla många olika musikaliska stilar.

- Jag vill inte bara göra en reggaeskiva eller bara en hiphopskiva. Jag tycker det är intressant att jobba med flera olika genrer. Så har vi till exempel alltid gjort med Inifinite Mass; folk blev ju väldigt förvånade när vi släppte "No 1 svartskalle" till exempel. Men jag tror att min soloskiva kommer att innehålla mer sång än rap i alla fall.

Ännu är inget releasedatum klart för soloalbumet men tanken är att det ska släppas i höst. Rodde Penchef säger att han också fortsättningsvis ska jobba med producenten Tobias Karlsson samt bjuda in en hel del gästartister.

- Det kommer att bli många roliga samarbeten för jag gillar att jobba med andra människor. Det är viktigt att andra personers smak kommer in i musiken. Sedan gillar jag att jobba snabbt och då är det ett måste att jobba med andra människor. Men jag vill inte avslöja något än om vilka gästartister jag tänker ha med på den här skivan.

Videon till "Say, say, say" är inspelad på Kuba och när singeln släpps den 22 juni är förhoppningen att den ska bli årets sommarhit.

- Självklart! Men funkar inte det så släpper jag en till och en till efter det. Grejen är ju att ingen vet vad som kommer att hända i den här branschen. Det enda jag vill är att göra en bra skiva. (PM)

Mer läsning

Annons