Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Rome" klar för svensk tv

Annons
Romartiden infaller i Sverige i januari nästa år. Canal+ blir första svenska kanal att visa den omtalade tv-serien "Rome" som är en av de mest påkostade tv-serier som gjorts. Budgeten låg på över 700 miljoner kronor. Den amerikanska kabelkanalen HBO gick samman med BBC i projektet för att klara av att skapa ett Rom bortom plattityderna i 50-talets Hollywoodkulisser. Historiker anlitades för att skapa ett mer autentiskt Rom av årgång 52 före Kristus där skiten ligger tjock på myllrande gator i den våldsamma och färgstarka staden.

De tolv avsnitten följer Gaius Julius Caesar, spelad av Ciarán Hinds, på hans väg mot makten. Historien tar sin början när han återvänder till Rom efter åtta år i krig. Den följer också två hemvändande soldater i hans armé.

Serien spelades in på ett jättelikt inspelningsområde i filmstaden Cinecittá i Rom med bland annat ett Forum Romanum i skala 2:3.

USA-premiären den 28 augusti möttes av blandad kritik, men många var imponerade över gestaltningen av livet i den eviga staden. (PM)

Mer läsning

Annons