Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så genomarbetat och välregisserat att man baxnar

/

Fahrenheit Xbox, Playstation 2, PC

Annons
Betyg: 5

Lucas Kane har just mördat en man utan att veta varför. Där tar spelaren över spakarna. Man tvingas dölja spåren och fly därifrån. Ny scen. Poliserna Carla och Tyler kommer till brottsplatsen. Nu styr spelaren dem i stället.
Dramaturgin är som hämtad ur en spännande Hollywoodfilm och är helt fantastiskt genomarbetad. Röstskådespelarna är förstklassiga och karaktärerna högst mänskliga.
Själva upplägget liknar inte heller något annat. Spelet är närmast ett peka och klicka-actionäventyr. Det saknar en regelrätt fajtingkontroll och bygger snarare på interaktivitet än action. Det kan till exempel röra sig om att prata med en polis utan att väcka hans misstanke. Man får flera olika alternativ på repliker och måste snabbt bestämma sig för vad man ska säga.
Kontrollen är innovativ. Man använder mest den högra analoga styrspaken som kommando och med den både väljer man repliker och fajtas. Men det handlar inte om att sparka och slå utan att dra dem åt olika håll i diverse kombinationer som visas på skärmen.
Spelet är lite för kort, och hade kunnat vara snyggare. Men en sak står klar när eftertexterna rullar: det kommer en uppföljare och det kommer att bli svårt att vänta. (PM)

Mer läsning

Annons