Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sailesh försätter Sundsvall i hypnos

/

Sailesh hypnosshow blev stoppad i Norge. Men i Sverige har han nu fått tillstånd av Socialstyrelsen att köra sin kontroversiella show. På onsdag kväll kommer Sailesh till Sundsvall och Tonhallen.

Annons
Just nu befinner sig hypnotisören Sailesh Jaiwan i Sverige för en kort turné med sin Sailesh World Tour, som inleds i Gävles konserthus på tisdag. På onsdag kväll uppträder han på Tonhallen i Sundsvall tillsammans med imitatören och ståuppkomikern Mårten Andersson, samt en discjockey.
- De som deltar på scenen kommer att älska upplevelsen, säger Sailesh till ST.
Sailesh skapade stora rubriker i kvällspressen i våras då Olinda Borggren från skandalsåpan Paradise Hotel deltog som assistent under en show på Rival i Stockholm. Sailesh sa till deltagarna att när de skakar hand med Olinda så skulle de uppleva en häftig orgasm vilket de också upplevde, enligt Sailesh.
- Kanske testar jag samma grej i Sundsvall också. Det kommer i alla fall att bli hur roligt som helst under showen, lovar han.
Andra deltagare hypnotiserades att tro att de bara kunde tala kinesiska, att de hade bytt kön eller att de nyss räddat varandra från en sjunkande lyxkryssare.
Hypnos på allmän plats och med show som ändamål är inte tillåtet i Sverige utan tillstånd från Socialstyrelsen. Sailesh World Tour är dock godkänd av Socialstyrelsen för de fem shower som han ska göra i Sverige. I Norge fick han inget tillstånd.
- Det har krävts mycket papper och tagit lång tid för att få det här tillståndet, säger arrangören Lars Fridlund på Team Commmunication i Sundsvall.
34-årige Sailesh Jaiwan är född på Fijiöarna, men är uppvuxen i Calgary, Kanada, och numera bosatt i Kalifornien, USA. Han är legitimerad hypnotisör, med en examen från The American Institute of Hypnotherapy. Under flera år har han arbetat med att behandla människor med bland annat extrema fobier genom hypnos.
Han ser inga moraliska eller etiska problem med att utöva hypnos i underhållningssyfte inför en stor publik.
- Nej, att kombinera hypnos med underhållning och att både publik och deltagarna på scenen har roligt är bara positivt, anser Sailesh.
Efter varje hypnos i showen erbjuder Sailesh terapi för de deltagare som anser sig behöva det. Men han poängterar att hypnos inte är något farligt och att man inte gör någonting mot sin egen vilja.
- Deltagarens medvetande faller i sömn och jag arbetar med deras undermedvetna. De får en avslappnad känsla och kan återuppleva sådant som de varit med om tidigare i livet. Det är en möjlighet att hela sig själv, säger Sailesh.
En förutsättning för att kunna bli hypnotiserad, menar Sailesh, är att de frivilliga deltagarna ur publiken själva vill ställa upp på att bli hypnotiserade.
- Annars går det inte att genomföra. De måste ha ett öppet sinne för det här och verkligen vilja bli hypnotiserade av mig. Det är viktigt. Förhoppningsvis vill många komma upp på scenen, säger Sailesh.
Lars Fridlund är lyrisk inför hypnosshowen på onsdag kväll i Tonhallen.
- Det känns otroligt roligt att kunna ta hit honom till Sundsvall. Responsen på Rival i Stockholm var oerhörd. Jag ser inga faror alls med det här och publiken i Sundsvall kommer att skåda något som de aldrig har sett tidigare, säger Lars Fridlund.

Mer läsning

Annons