Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samhällets olycksbarn tar plats hos Kvartersteatern

/
  • Scenograf Anna Olofsson, Mikael Hågestam som spelar Jean Valjean, manusförfattare Perra Söderberg, kostymören Erika Othzén tillsammans med en liten skara av alla 50 delaktiga i musikalen Les Miserables.
  • Manusförfattaren Perra Söderberg berättar med inlevelse om Kvartersteaterns senaste produktion Les Miserables.
  • Johanna Augutis spelar Cosette när hon har blivit vuxen. Hon får hjälp av Erika Othzén med sin peruk. Victoria Ödlund och Lovisa Sundqvist som spelar Cosette när hon är yngre tittar på. I bakgrunden står Mikael Hågestam som spelar Jean Valjean
  • Victoria Ödlund,
  • Erika Othzén är beredd att ge en hjälpande hand när Johanna Augutis ska sätta på sig peruken.
  • Cosettes mamma Fantine spelas av Lina Rammas. Bredvid henne står Cosette i tre olika åldrar, Johanna Augutis, Lovisa Sundqvist och Victoria Ödlund. Galärslaven Jean Valjean spelas av Mikael Hågestam.
  • Så här ska scenen se ut har scenograf Anna Olofsson tänkt. Skådespelarna har många olika möjligheter att komma in på scenen.
  • Cosettes mamma Fantine spelas av Lina Rammas. Bredvid henne står Cosette i tre olika åldrar spelade av Johanna Augutis, Lovisa Sundqvist och Victoria Ödlund. Galärslaven Jean Valjean spelas av Mikael Hågestam.
  • Den före detta galärslaven Jean Valjean, Mikael Hågestam, är här tillsammans med två olika gamla Corsette, Lovisa Sundqvist och Victoria Ödlund. Jean har lovat Corsettes mamma, som är döende, att ta hand om henne. Om detta handlar Les Miserables som Kvartersteatern nu repeterar tre gånger i veckan. I juni och de första dagarna i juli visas musikalen i ett cirkustält i Folkets Park i Sundsvall.

Mycket dramatik men också humor utlovar manusförfattaren Perra Söderberg i sommarens musikal Les Miserables i Folkets park i Sundsvall. Föreställningen är en egen produktion både musik- och textmässigt.

Annons
Den lilla smakbit av föreställningen som Kvartersteatern bjöd på i går smakade mer. Nioåriga Viktoria Ödlund, Cosette i musikalen, och Lina Rammus, Cosettes mamma, sjunger så vackert att behov av näsduk kan uppstå.
Les Miserables, på svenska Samhällets olycksbarn, är en roman skriven av Viktor Hugo.
Handlingen utspelar sig under år 1815. Jean Valjean blir fri från ett 18 år långt liv som galärslav men han anklagas genast för att ha gjort något brottsligt och måste fly. Han träffar en döende kvinna, Fantine, och lovar att ta hand om hennes bortlämnade dotter Cosette. Jean och Cosette kämpar för ett bättre liv medan poliskaptenen Javert jagar dem.
Romanen har i vår tid spelats som musikal, uppskattad av många. Men i Kvartersteaterns version har Perra Söderberg skrivit ett eget manus och sångtexter.
Manuset har jag skrivit på kvartersteaterssätt, med en skopa humor blandat med tragiken. Tommy Rehn, som komponerat musiken, fick en riktig utmaning.
Sätt upp något annat! Les Miserables är den bästa musikal som finns. Hur ska jag kunna göra annan musik till den, protesterade Tommy Rehn.
Nu kan han säga att han är nöjd med sin musik.
Balladen är den starkaste jag har gjort, säger han
När Kvartersteatern spelar upp sina föreställningar är ett 50-tal personer delaktiga.
Annons