Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sämsta kocken ska utses i TV4

Annons
I våras sände TV4 dokusåpan "Sveriges värsta bilförare" där ett gäng bildårar fick tävla om vem som var allra sämst på att köra bil. I höst ska kanalen vaska fram den uslaste kocken, sämsta dansaren, hopplösaste maken och värstingar i ytterligare sex kategorier.


Den 19 september inleds serien med att fem deltagare med obefintlig taktkänsla får göra upp om vem som dansar sämst. Danslärare, koreografer och tangoexperter ska försöka hjälpa dem att få ordning på stegen.

Programmen sänds fyra kvällar i veckan med en veckofinal på torsdagar då den sämsta i respektive kategori ska utses. De som gör framsteg under veckan belönas med fina priser men får samtidigt lämna programmet.

Deltagarna har anmälts av luttrade anhöriga och vänner som mot alla odds tror att övning och experthjälp kan få deras nära och kära att bli bättre. De får uppgiften att coacha sina "hopplösa fall" genom programmen.

På måndagen startade inspelningen av "Sveriges värsta" med avsnitten som handlar om kockar som sänds lite senare i höst. Linda Isacsson som ska leda programmen under alla de tio veckorna är lätt sargade i munnen efter att ha provsmakat några av deltagarnas anrättningar.

- Helena säger att hon gillar stark mat men har aldrig lagat någon själv. Så hon slängde i en hel näve chilifrukter med kärnor och allt i det som skulle bli en soppa. Jag har ju käkat spindlar i serien "Farligt möte", men det här var värre, säger Linda Isacsson.

Stjärnkocken Melker Andersson, som i våras läxade upp restauratörer på löpande band i serien "Krogakuten", ska försöka lära ut elementa till noviserna vid spisen och fungera som smakdomare.

- Målet är ju att deltagarna ska bli bättre på att laga mat. Misslyckas de kommer de att få veta det, precis som personalen på mina egna krogar. Jag är hård men rättvis, säger Melker Andersson som bland annat driver krogarna Fredsgatan 12, Grill och Restaurang i Stockholm.

- Jag försöker laga mat men det slutar alltid med att min fru får ta över. Jag vet helt enkelt inte vad man ska hälla i grytorna. Ändå tycker jag att det är kanonkul med god mat, säger deltagaren Tommy Söderstam från Huddinge, som tänker göra allt för att undvika att bli Sveriges värsta kock.

Lisbeth Nilssons försök vid spisen hemma i Karlskrona slutar oftast med att det som hamnar på tallriken antingen är halvtinat eller vidbränt. Efter att ha genomlidit den sortens anrättningar tillräckligt många gånger anmälde kompisen Annalee henne till programmet.

- Mina försök att värma upp färdiglagat blir aldrig någon succé. Som tur är jobbar jag på en skola och kan äta ett mål skolmat varje dag. Annars skulle jag inte överleva, förklarar Lisbeth Nilsson.

Under seriens gång ska också Sveriges värsta casanova, sångare, idrottare, lantis och stadsbo utses. Till den tionde och sista programveckan samlar man ihop värstingarna från de tidigare programmen och låter dem tävla om vem som är värst i Sverige - alla kategorier. (PM)

Mer läsning

Annons