Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandra sopade mattan med killarna

Annons
22-åriga Sandra Oxenryd blev den första tjejen att koras till vinnare i \"Fame factory\". I söndagens final tog hon hem segern genom att blanda fart och fläkt med en smäktande ballad.


- Det var som ett töcken. En chock, men med glädje, säger Sandra Oxenryd.

De första tre säsongerna av \"Fame factory\" har alla haft manliga vinnare. Första året gick segern till Magnus Bäcklund, följd av Anders Johansson och Johan Becker. Sandra Oxenryd tror att det har berott på att många kärlekskranka tonårsflickor har ringt och röstat på sina favoriter - den här gången avgjordes finalen helt av juryn och publiken i Olssons lada.

- Det kan ju hända att en tjej hade vunnit i alla fall men jag tror att en kille har större chanser när det en direktsänd final och folk i tv-soffan röstar.

Vad betyder det att en tjej vann i år?

- Jag tycker att det är bra för det finns massor av unga tjejer som tycker om att sjunga som kan få en förebild. Det kanske är svårare för tjejer att identifiera sig med en manlig vinnare - det blir mer dyrkan än att man har en person som man kan se sig själv i om tio år.

Hon var sist ut i det sex artister starka startfältet, och piskade upp dammet i ladan med avancerad koreografi i den ösiga \"Maybe it´s tonight\".

Tillsammans med den norrländske smörsångaren Patrik Öhlund och Bryan Adams-fantasten Pontus Assarsson tog hon sig vidare till den andra omgången där hon växlade ner i den smäktande kärleksballaden \"One last goodbye\". Oxenryd fick fem tolvpoängare av åtta möjliga, bland annat av publikjuryn och de tre tidigare vinnarna som fick dela på en juryplats. Själv är den före detta turistunderhållaren inte säker på vad som avgjorde utgången.

- Det vet jag faktiskt inte riktigt. Jag körde en upptempolåt som första låt, så det kanske hade att göra med att det var lite fart och fläkt.

Vad händer nu för dig?

- Det ska väl bli ett album är det tänkt, det ska vara klart i maj någon gång. Det blir lite sådant som jag kört nu, åt Celine Dion-hållet. Det ska bli någonting som kan rulla på radion, hoppas jag.

Ska du ut och spela live?

- Jag vet att vi ska vara med på lite stadsfestivaler runt om i Sverige, hela gänget ska göra reklam för \"Fame factory\"-skivan. Sedan kommer det säkert att bli mer solospelningar när skivan kommit ut.

Var tror du att du befinner dig om fem år?

- Det får bli lite som det blir. Mitt motto är att man inte ska förvänta sig för mycket för då blir man bara besviken. Det är bättre att bara glida med och passa på att ha så roligt man kan på vägen. Så får man se var man hamnar. Om man ser till att ha väldigt kul så gör man ett bra jobb, och gör man ett bra jobb så brukar det gå bra.

Men om du får drömma stort?

- Om jag får drömma riktigt stort så vinner jag på lotto. Min största dröm var att få sjunga i tv och det har jag ju gjort nu.

I höst tar \"Fame factory\" en paus men TV3 har inga planer på att lägga ner programmet. (PM)


Fakta/Årets \"Fame factory\"-vinnare

Fullständigt namn: Sandra Maria Oxenryd

Född: Den 1 oktober 1982 i Karlstad.

Bor: I Malmö.

Familj: Mamma, pappa, lillebror och pojkvän.

I cd-spelaren: Norah Jones.

Senast lästa bok: \"Pojken som kallades Det\"-trilogin av David Pelzer.

Favoritfilm: \"Dum och dummare\".

Aktuell: Som vinnare i årets upplaga av \"Fame factory\".

Mer läsning

Annons