Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säsongsavslutning på Domsaga

Annons
Eye of Mary
Betyg: 3/5
Kraa
Betyg: 3/5
Odd
Betyg: 2/5
She
Betyg: 2/5
12 dollars
Betyg: 1/5
Domsaga dukade upp till ett julbord med musik lagom till tredje advent. Först ut var Eye of Mary. Det brukar benämnas som kärlek vid första ögonkastet. Denna lek med känslor och tillfällig hjärtstillestånd inföll när Eye of Mary debuterade på Domsagas scen. Vi tittade på varandra och nickade i samförstånd, vi insåg båda att det var meant to be.
De ljuder likt en tyngre avart av The Pixies, jag antar att ord är överflödigt. För att vara premiärspelningen är jag mer än positiv. Den här relationen har en lysande framtid!
De enda utsocknes var kollektivet Kraa från Härnösand. Det är en hop jäntor som spelar en konservativ men ändå en futurisk folkmusik. De tydliga influenserna från bland annat Hoven Droven genomsyrar starkt.
Kraa är imponerade skicklig och leker fram tonerna på ett underhållande sätt.
Några som verkligen har nischat in sig i grungefacket är Odd. Staffans sprakande röst kontrar dem graciösa harmonierna perfekt.
Deras ljudbild kan liknas vid filmen The night before christmas. Lika mycket som man räds av den blir man ändå fascinerad. De bjöd solklart på kvällens show.
Raka motsatsen var She. Deras inre kvalitéer är tätt förpackat i ett smörigt paket. Sångerskan har dock en duktig pipa men allt blir krystat. Det kunde lika gärna ha varit någon Idol-deltagare som försökte leka rock-chic.
De testosteronstinnade pojkarna i 12 dollars avslutade kvällen. Innan de äntrade scenen hördes ett mummel om att Blink 182 inte hade överlevt om det inte vore för Njurunda, och det kan nog stämma.
Det är skamligt att deras talanger kommer i skymundan för deras naivitet, fast värre är nog att det går hem.

Mer läsning

Annons