Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Scenhuset är dött — leve scenhuset!

Annons
Jaha, då har Scenhuset raserats innan det ens byggts upp. Och jag är både ledsen och glad.
För en gångs skull så går jag direkt på det positiva. Nu har vi världens chans att bygga ett riktigt scenhus. Ingen mesig barack för 120 miljoner som bara handlar om teater nej, jag snackar rejäla tag i miljardklassen.
Jag säjer som Thomas Lundmark på Pipeline, bygg nere i hamnen. Sen går jag ett steg längre, och säger \"lägg äventyrsbadet på scenhusets tak\". Häftigt va? Vilken jävla attraktion det skulle bli.
Inuti ska det bli sånt som det faktiskt mumlades om i början. Musik, aktiviteter, replokaler, teater, workshops.
Plussa på med ett par restauranger och en rockklubb så är vi hemma. Då blir det vad gatufesten låtsas vara - nåt för alla.
Då spelar det ingen roll om Pipeline försvinner får vi nåt i stil med Debaser och Mondo i Stockholm sörjer jag inte anrika Pipeline en enda sekund. Det finns väl ingen anledning att vara gråtmilt nostalgisk om man får nåt mycket bättre?

Jag var ännu en gång på Debaser förra helgen, och det är ju helt lysande bra. Visserligen spelade Fleshtones, vilket var rena energikicken bara det, men Debaser är ett sånt ställe som man kan gå till oavsett vilka som lirar eller vilken klubb som huserar där.
Det var länge sedan Pipeline var ett sånt ställe ...
Ett annat ställe som man alltid återvänder till oavsett vilka band som spelar är Roskildefestivalen. Så när ni läser detta har jag kanske, fast förmodligen inte, vaknat till liv i tältet, beläget i den danska myllan.

Egentligen är det inte klokt att gamla karl\'n åker dit år efter år, men det är ju så förbålt kul. Jag borde säga som Danny Glover i Dödligt vapen \"I\'m too old for this shit\", men det kan jag inte. För att i glada vänners lag få se bra och oväntade band är fortfarande lika roligt.
Man vet ju att man alltid får en galen blandning med allt från afrikanska svänggäng som Ali Farka Toure, tunga band som Foo fighters, punkiga som Green day, svenska storheter som Timbuktu och Kent, till heta brittiska nykomlingar som Bloc Party och Futureheads.
Ett par öl därtill skadar förstås inte ...
Enda nackdelen är baksmällan man får när man vaknar upp på måndag och inser att nu följer en vecka av det mest tillrättalagda festande som finns gatufesten.
Fast det är ju rätt skönt. Flera dagars partajande i rad klarar jag inte av längre, inte ens i Roskilde. På gatufesten räcker det med en dag, på lördag. När Håkan Hellström kliver upp på scenen kring midnatt kan jag verkligen koppla av på riktigt.

Sen är det sommar, sol och ledighet för mig, då tar min eminente vikarie Sandra Jonsson över nöjesrodret.
Förresten, jag tycker att ni ska komma förbi ST-tältet inne på gatufesten, onsdag-fredag nästa vecka. Det står nånstans på torget, och där sitter jag. Kom dit och snacka gatufest, scenhus, Pipeline, eller nåt helt annat. Vi ses?!

Mer läsning

Annons