Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Settman sommarkryssar på Grönan

Annons
Melodifestivalen gjorde Peter Settman till en folkkär programledare. Nu fortsätter han i samma stil med "Sommarkrysset" - en ny fredagsunderhållning som Sveriges Television gör tillsammans med Gröna Lund.


- Det ska bli folkligt. Inte snack om saken. Jag tycker att folkligt är något bra om man gör det med höga ambitioner. Jag går i gång på den här sortens underhållning. Det är som skräddarsytt för mig, säger han när han presenterar sin nya uppgift på plats på Gröna Lund.

Under fem entimmesprogram med start den 3 juni i tv ska artister roa tv-publik och tivolibesökare från Stora scenen på Gröna Lund. Det är en stor satsning med en 18-mannaorkester på scenen och fem kända artister varje kväll.

Lill Lindfors, Martin Stenmarck, Shirley Clamp och Svante Thuresson finns bland dem som redan nu är klara för något av de fem programmen.

Skansen har sin allsång. Grannen Gröna Lund satsar i stället på kryss. Tanken är att publiken ska sitta med ett korsord i handen under showen. Artisternas framträdanden ska leda till enklare frågor. SVT:s arkiv används också för att skapa frågor.

- En gång i tiden tog "Kryzz" med Arne Hegerfors och Björn Skifs i alla fall min familj med storm. Det ska bli något i den stilen. Ett brett och lyxigt underhållningsprogram för hela familjen, säger Peter Settman.

Han döljer inte att det är från Gröna Lund initiativet till underhållningsprogrammet kommer.

- Vi fick uppdraget av Grönan att göra en bred familjeunderhållning som engagerar hela folket.

Programmet är en del av nöjesfältets scenunderhållning, men det ger också svåröverträffad reklam om konceptet blir framgångsrikt. Varje program ska anknyta till de många världsartister som stått på Gröna Lunds scen, bland annat genom att gästerna gör tolkningar av de legendariska artisterna.

Programmen sänds i tv först fredagen efter de har spelats in. Premiärprogrammet som sänds den 3 juni spelas alltså in den 27 maj.

- Vi skulle ha kunnat göra det som direktsändning, allt spelas in i ett svep, men det är för dyrt och bökigt med direktsändning, säger Peter Settman.

Varför gör ni inte fler än fem program?

- Det var försommaren de behövde hjälp med den här gången. Sedan vet man ju inte vad det kan bli om det här slår väl ut, säger Peter Settman. (PM)


Hittills klara gäster till "Sommarkrysset":

3/6 Lill Lindfors, Grymlings

10/6 Jimmy Jansson, Electric Banana Band

17/6 Jill Johnson, Martin Stenmarck

25/6 Hellacopters, Shirley Clamp, Elin Lanto

1/7 Svante Thuresson

Mer läsning

Annons