Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SEX — Intervjutidning om populärkultur, nr. 7

Vinjett: Tidskrift
SEX — Intervjutidning om populärkultur, nr. 7

Annons
En inbjudande tidskrift befriad från livsstilsmagasinets ointresse för de personer som intervjuas, ett nedtryckande av det journalistiska subjektet samt en vilja att låta texten få den plats som den förtjänar. När sådana mål lyckas uppfyllas kan effekten för läsaren endast bli känslan av befrielse. Sålunda var förväntningarna höga då Ika Johannesson tillsammans med Vejde Gustafsson startade tidningen SEX.
Oftast väldigt läsvärda intervjuer har blandats med riktiga bottennapp, men ändock är det alltid en investering att införskaffa tidningen och förkovra sig bland texterna om och med några av populärkulturens mest intressanta personligheter.
I nummer sju viks bland annat nio sidor åt Johan Nymans intervju med amerikanska författaren Bret Easton Ellis. En våt dröm för hippa reklambyråläsare kan tyckas och mycket väl så: I Los Angeles berättar Nyman om "ett glas vatten med klordoftande isbitar och ett askfat med Marlboro lights-fimpar". Senare åker duon på en kändisfest där Pulp fiction-producenten Lawrence Bender vill köpa rättigheterna till Easton Ellis nya roman Lunar Park. Således precis så dekadent som de salongslitterära reklamarna tänker sig sin generationstecknares vardag.
Men Nyman lämnar lyckligtvis inte läsaren i denna schablonmässiga bild av författaren. I stället sitter utfrågaren kvar tillräckligt länge för att justera bilden av att Easton Ellis skulle vara en verklighetens spegelbild av Patrik Bateman. Och då blir det både intressant och givande att fortsätta läsa.
Andra höjdpunkter i det aktuella numret är framförallt chefredaktör Ika Johannessons intervju med Thomas Öberg, frontman extraordinär i Bob Hund och Bergman Rock. Så välskriven är denna text att läsaren inombords hör Öbergs distinkt skånska dialekt i varje svar.
Med tidskriftsnumret följer även en lagom tjock bilaga betitlad Sex litterära tillägg. Här presenteras utdrag ur kommande romaner samt noveller från svenska liksom utländska författare. Bäst är självklart Dave Eggers bidrag, men även Jane Magnussons berättelse Leif Zern får nyfikenheten att bokstavligen explodera. Precis som resten av nummer sju.

Mer läsning

Annons