Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Shake spelar på Gatufesten

/
  • Dansbandet Shake från Timrå spelar på Gatufesten, fredag kväll i Daltonstältet. Bandet hoppas att många nyfikna ska samlas och ta en svängom.

Timråbandet Shake ser fram emot fredagens spelning på Gatufesten. — Det ska verkligen bli skitskoj, säger trummisen Lars-Anders Rylander. Gatufesten och hemmaplan ger många som är nyfikna på oss chansen att komma förbi och lyssna och kanske dansa lite.

Annons
Shake spelar modern country, pop och rock, och riktar sig mycket mot modern dansbandsmusik för att locka yngre publik.
Bandet ska försöka tilltala en stor publik. Men de allra mognaste och traditionella låtarna kommer vi att undvika. Vi vill ha ett poppigt och ungdomligt sound eftersom det är sådan musik som vi själva gillar.
Lars-Anders Rylander tror att dansbandstältet på Gatufesten är viktig för att fler ska upptäcka hur roligt det är med pardans till dansbandsmusik.
Om man inte vet vad det är får man en möjlighet att testa på det utan att behöva betala något extra. Jag tycker det är självklart att det ska finnas dansband på en gatufest. Det ska finnas något för alla smaker.
På midsommarafton och midsommardagen spelade Shake inför hundratals besökare på Skansen. Nu har Timråbandet som startades våren 2002 - dessutom skrivit produktionskontrakt med Susanne Zell nöjesproduktion, som även sköter bokningarna åt de mer etablerade dansbanden Zlips och Svänzons.
Allting är mycket professionellt och det är ett måste att ha ett bokningsbolag att samarbeta med om man ska kunna satsa på heltid som vi gör nu och få bästa tänkbara uppbackning.
Flera dansband har tvingats lägga av de senaste åren, beroende på lågkonjunkturen och att branschen befinner sig i en kris. Men det är inget som avskräcker bandmedlemmarna i Shake från att fortsätta satsa helhjärtat.
Just nu är det ju riktigt illa i branschen, tyvärr. Men jag tror på en renässans för dansbandsmusiken, säger Lars-Anders Rylander.
Om man satsar hårt och gör bra spelningar kan man gå hur långt som helst inom det här. Det är jag övertygad om!

Mer läsning

Annons