Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Silverbullit

Silverbullit Umeå Open

Annons
Gitarristen i Silverbullit, Andreas Nilsson, har sagt att bandet vill attackera publikens psyken. Och precis så var det när Silverbullit spelade i lördags. En påtagligt oroväckande stämning fyllde lokalen, och med hypnotisk kraft drogs man in bandets våld. Det var nästan som om de kom från en annan värld, något mörkt och svart som man knappt törs titta på, men ändå inte kunde låta bli.
Vilket personifierades av den maniske sångaren Simon Ohlsson. För några år sedan framstod han som helt hämningslös. Ofta blödde han kraftigt efter konserterna, och inredning och instrument hade demolerats.
Numera är det inte lika vilt, men bra nära. Det är som ett inneboende väsen som bara måste ut. Han vevade med armarna, sprang fram och tillbaka, skrek textrader rätt i ansiktet på publiken, krälade ut i folkmassan, slet sin skjorta i trasor.
Bakom honom stod bandet och mullrade ut en otäckt fysisk rockmusik på elakt hög volym; trumhinnorna värkte efteråt. Men det gjorde ingenting, eftersom man fått höra låtar som Run, Only gold, Buddy och Blood från senaste plattan Arclight, liksom favoriterna Joy och Magnetic City från föregående skivan Citizen bird.
Rock blir inte bättre eller farligare än så här. Boka, Gatufesten!

Mer läsning

Annons