Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Silverbullit lämnar alla på efterkälken

Silverbullit gjorde en remarkabel spelning på Storsjöyran.
ST:s recensent Janne Hallman gav de betyget sex på en skala ett till fem.

Annons
\"Nu kan vi åka hem, nu vill jag inte se nåt mer.\". Så känns det efter Silverbullits spelning, som lämnat alla andra spelningar långt på efterkälken. Det går liksom inte att värja sig när Göteborgsbandet manglar ut sin skoningslösa rock´nroll. Det är som en okänd makt rullar över lyssnaren; som en stridsvagn på lerfötter bara maler de ner allt motstånd.
Och när man tror att \"ja, nu kan det inte bli bättre!\", så smäller de igång ännu en hit.
Ja, man kanske inte kan tala om hits, men låtar som Run, Only gold och Blood från senaste plattan Arclight är ju i grunden väldigt melodiska och borde få en större publik. Men allra bäst blir det nog när de kör Magnetic City från Citizen Bird, en låt som bäst kan beskrivas som ett kontrollerat kaos. Hårresande bra.
Och textraden \"Fire in my brain\" i låten Buddy har aldrig känts så relevant som när den maniske Simon Ohlsson ömsom väser, ömsom skriker fram orden. Frontmannen ser verkligen ut att ha totalt förlorat all sans och redbarhet. Han slänger sig ut i publiken efter en enda låt, sen varvar han aftonen med att skuggboxas, jogga på stället, eller ramla ihop på golvet och lägga sig i fosterställning.
Hela tiden finns där känslan av fara och energi en kassaskåpssäker förening som ytterst få har kombinationen till. Boka, Gatufesten!

Mer läsning

Annons