Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Silverbullit på operascenen

/

För tre år spelade metalbandet Entombed till baletten på Stockholmsoperan. Nu är det dags för ett annat av landets hårdaste rockakter att ställa sig på operascenen. Silverbullit uppträder tillsammans med baletten på Kungliga operan i Köpenhamn.

Annons
Det är den svenska koreografen Helena Franzén som skapat Such, such to die for, där hon utgår från fyra låtar från Silverbullits förra skiva Citizen bird. Hennes koreografi är en av fyra i helaftonsföreställningen Noko, där fyra nordiska koreografer gör en dans på temat de fyra elementen.
Jag är så glad för att jag fick elden. För mig är eld det farliga och härliga på samma gång - en kraft som man inte kan rå på. Det är också en kraft som Silverbullit har. Det hade varit svårt att passa in deras musik till något annat element, säger Helena Franzén.
I Helena Franzéns koreografi är Silverbullits musik tätt sammanvävd med dansen. Hemma i replokalen står Silverbullit och repeterar för att lyckas spela sina låtar exakt på samma sätt varje gång.
Det här var självklart för oss att tacka ja till. Just för att vi aldrig gjort något liknande tidigare. Efter att ha varit ute på en lång turné kommer det här väldigt lägligt med ett antal spelningar på ett och samma ställe. Som att gå till jobbet ungefär, säger Andreas Nilsson i bandet.
Silverbullit kan vara en intensiv scenupplevelse i sig med den utlevande sångaren Simon Ohlsson i centrum. Nu får de finna sig i att ställa sig i bakgrunden.
Det är det som är skönt. Det känns spännande att få stå tillbaks och befinna sig i ett sammanhang, säger Andreas Nilsson.
I tio föreställningar med premiär den 8 oktober står Silverbullit på scen tillsammans med fyra dansare.
Det är ett spännande projekt. De är utbildade i klassisk balett och jag kommer från den moderna dansen, men de är öppna för att ändra inställning.
Hon var inte förtjust i Unreal estate, där Entombed kombinerades med Operabaletten.
Där dansade ju baletten fortfarande tåspetsdans, det funkade inte särskilt bra ihop med hårdrock. (PM)

Göteborgsbandet Silverbullit tar sin tunga rock med sig till Kungliga operan i Köpenhamn.
Foto: Network Entertainment

Mer läsning

Annons