Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Singelbaren

Ny omgång av singelbaren, med sex nya låtar som bedöms huruvida de blir listklättrare inom kort.
Katarina Johansson från Stereo Starboy är som vanligt med och tycker till. Gäster denna gång är Petter Södrin, basist i Leif Karate, och Jocke Sandström, DJ och producent.

Annons
Looptroop
Fort Europa

Betyg: 1

Radikala hiphop-kvartetten från Västerås är tillbaka med sin tredje platta Fort Europa nästa vecka. Titellåten släpps samtidigt som singel.

Katarina: Skittråkigt. Jag känner mig besviken. Tyvärr blir det ingen hit.
Petter: Det här var inte kul, de låter som vilken hiphop som helst.
Jocke: Det låter för dåligt för att vara Looptroop. Det är ju Sveriges bästa hiphopgrupp, men det här var taffligt. Sämsta jag har hört med dem nånsin. Sunkig produktion; låter ju som en dussindemo.

Backstreet Boys
Incomplete

Betyg: 5

Det allra största av pojkband är tillbaka. I juni släpps ett nytt album med gruppen, och första singeln är en typiskt storslagen ballad.

Katarina: Den här snurrar ju friskt redan. Riktigt äckligt, men det blir en hit. De kommer smälta många flickhjärtan.
Petter: Det blir en hit, lätt. Radio Rix kommer spela den 20 gånger om dan. Men det är en tråkig låt, även för att vara Backstreet boys.
Jocke: Jag kan uppskatta kvalitén och produktionen. Det är välpolerat, och gör inte ont nånstans. Radio Rix-publiken gillar det här.


Shakira feat. Alejandro Sanz
La tortura

Betyg: 3

Två album är på gång med den latinamerikanska sångerskan - i maj kommer en på modersmålet spanska, och lite senare en engelsk version. Första singeln är tempostarka La tortura.

Petter: Det låter som en tant?!
Katarina: Ja, hon har "chokladröst", som en hinna i halsen liksom.
Jocke: Den är lite mer etnisk än förra, men kompet är dancehall. Ingen klar refräng.
Katarina: MTV kommer köra videon, där hon vickar på höfterna.
Petter: Hon har ju skivköpare, så det blir nog en medelhit.
Jocke: Tveksamt. Lite sommardänga, men den hade behövt vara på engelska.


Nine Inch Nails
The hand that feeds

Betyg: 3

Hultsfredsaktuella Nine Inch Nails dvs Trent Reznor har satsat på en lite mer tillgänglig stil. Fortfarande mycket gitarrer, men långt från bruset och oväsendet från förr.

Katarina: Jag är chockad! Jag hade aldrig tippat på Nine Inch Nails.
Jocke: Väldigt kommersiellt för att vara dem. Det låter som Daft punk har gjort en remix på låten. Men den kommer att växa med rätt video.
Petter: Jag vill kräkas, så dåligt är det. Fånig sång, det ska låta tufft, men det är det inte. De är som Hammerfall; coolhetsfaktorn är lika stor.
Katarina: Nä, det är absolut inte dåligt, rätt okej faktiskt.
Jocke: Jag tror att P3, MTV och ZTV kommer köra järnet.

The tears
Refugees

Betyg: 3

Före detta Suede-medlemmarna Brett Andersons och Bernard Butlers nya projekt Tears kommer också till Hultsfred i sommar. Debutsingeln Refugees påminner onekligen väldigt mycket om Suede.

Petter: Tråkigt, jag tror inte folk tycker det här är kul. Bara nåt för skeva popöron.
Katarina: Jag håller med helt. Dessutom gillar jag inte hans röst, den är jobbig.
Jocke: Det känns väldigt lättillgängligt. Lite som Backstreet boys, det går rakt igenom öronen. Välproducerad och bra låt, det är P3 så det visslar om det.

Bruce Springsteen
Devils & Dust

Betyg: 3

Bruce Springsteen släpper nästa vecka akustiska albumet Devils & Dust, och kommer till Sverige för två konserter i sommar. Första singelsläppet blir titellåten, som ger ett smakprov på hur skivan kommer att låta.

Petter: Musik för första gången idag. Inte det mest intressanta med Springsteen, men bra. Fast det blir ju lite enformigt i längden. Jag tror inte på tv eller radio, men skivan kommer sälja.
Katarina: Jag tänker på efterfest när jag hör det här. Inga konstigheter, bara skönt och mysigt.
Jocke: Den kommer gå på P3 och P4 samtidigt, men MTV vete fan. Lite för gubbigt, för lång och det där munspelet drar ner. Den borde klippts i tid, innan munspelet kom in. Han kan ju göra bra, långa låtar, som Streets of Philadelphia, men den här höll inte hela vägen.

Mer läsning

Annons