Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Singelbaren

Sista singelbaren för säsongen är en rent skandinavisk angelägenhet, då artisterna enbart kommer från Sverige och Norge. Med oss är Katarina Johansson från Stereo Starboy, Carl-Fredrik Jensen från Dusty Boots och Sangha Operator och artisten Anna Norberg, som just nu pysslar med sin kommande musikal Camping.

Annons
Laakso
High drama

Betyg: 4

Laakso är aktuella med albumet My gods i höst, men först släpps singeln High drama. Egensinnig pop, producerad i kantig norrbottnisk anda av Jari Haapalainen från Bear Quartet.

Carl-Fredrik: Det här är en hit, absolut! En riktig radiodänga. Det är skönt att höra att det är så mycket variation i låten.
Katarina: Det svänger; den kommer sätta sig snabbt. Det låter lite Ark, men ändå eget. En sommarlåt, som P3 definitivt kommer att spela.
Anna: Jag gillar refrängen. Den var bra, men om den ska slå har nog med marknadsföringen att göra.

Alice in Videoland
Badboy

Betyg: 2

Det har varit tyst om syntpunkarna ett tag, men nu är de på gång med nytt album. Nya singeln bjuder på stönsång från sångerskan Toril Lindqvist och lite hårdare tongångar än vanligt, men visst är det fortfarande syntarna som dominerar.

Katarina: Nej, fy! Hon låter så där äckligt sexig. Jag tycker det är värdelöst. Den var inte så stark som låt heller.
Anna: Ta bort rösten så blir det rätt svängigt. En bra låt i grunden, men det tar sig aldrig.
Carl-Fredrik: Det började bra, men när sången kom in så kraschlandade låten. Det faller mig inte i smaken, men det kan fungera på radio är jag rädd.

Lene Marlin
How Would It Be

Betyg: 3

Norska sångerskan och låtskriverskan Lene Marlin har varit lite osynlig efter det massiva genombrottet med låten Sitting down here för sex år sedan. I sommar är hon tillbaka med ett nytt album, och luftiga poplåten How would it be är första smakprovet.

Anna: Den är okej, det är musik som bara går. Man sitter och nickar lite. Men den kommer att spelas på radio.
Katarina: Jag gillar hennes röst. Men här verkar hon vilja rocka till det, och det är synd. Radiovänlig, och en bra refräng.
Carl-Fredrik: Grymt skön röst, men låten är intetsägande.

Alf
Kunde varit jag

Betyg: 4

Skåning som är redo att släppa sig andra album, efter fjolårets hyllade debut Augustibrev. Kunde varit jag är en snabb och snärtig låt, som Alf producerat tillsammans med Klas Åhlund i Teddybears.

Anna: Klar hipfaktor, och refrängen sitter direkt.
Carl-Fredrik: Jag tror på den här; det blir en radioplåga.
Katarina: Vilken jobbig låt! Riktigt dålig. Det händer ju inte så mycket, förutom handklappet innan refrängen. Men den sätter sig verkligen.

Röyksopp
Only This Moment

Betyg: 2

Coola norrmännen i Röyksopp är tillbaka med mer elektronisk popmusik. Duon försöker upprepa succén på nya skivan The understanding, varifrån Only This Moment är plockad från.

Anna: Vad det låter 80-tal!
Katarina: Det låter som Bodies without organs.
Anna: Jag gillar Bodies without organs, de har starka refränger. Men det här var skittråkigt. Det finns inget kul i den här låten.
Carl-Fredrik: Det är bara en stor ljudmatta. Personligen kastar jag det i sopkorgen efter 25 sekunder, men det skulle kunna rulla på radion.

Sophie Rimheden
Red line

Betyg: 2

Elektronica-artisten Sophie Rimheden har blivit mycket poppigare och lättillgängligare på nya EP:n, som handlar om att kvinnor ska lära sig att säga ifrån.

Anna: Nej, det här funkar inte. Det är återigen ointressant.
Carl-Fredrik: Och vad det haglar klyschor!
Katarina: Den är bättre än förra låten i alla fall. Även om det är skit också.

Mer läsning

Annons