Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

skivrec new order

Annons
New Order
Waiting for the sirens call
(London/Warner)

Betyg: 4

New Orders nya skiva ser ut att bli årets Teddybears. Inte den kvalitativt bästa, inte heller nyskapande på nåt sätt, men nog kommer den att höra till årets mest spelade.
Bandet har alltid haft en sällsynt begåvning för att göra bra låtar, med effektiva melodier och slagkraftiga refränger som vägrar släppa taget. Så även denna gång.
Singeln Krafty har ju spelats titt som tätt i radion, och här finns minst 5-6 till av samma dignitet. Jag tänker främst på titellåten, I told you so, Jetstream och Morning night and day. Bernard Sumners texter kanske inte hör till världshistoriens främsta, men hans sorgsna ton och sättet han framför dem på är övertygande. Peter Hooks basspel är ju legendariskt, och anledningen till det bevisas gång på gång på skivan.
Dessutom är plattan smart upplagd. Först tre episka låtar med en tydlig melankolisk touch, sen följer en handfull dansspår, som rör sig lagom fort för att 30-plussarna ska kunna dansa till dem. Varpå hela härligheten avslutas med två klassiska rockdängor - Turn (en given singelkandidat) och Working overtime. Alla får sitt.
New Order försöker inte vara det mest innovativa eller hippaste bandet i stan , utan gör det de är bäst på tidlösa pop- rock- och danslåtar. Gott så.

Janne Hallman

________________________________________________________________
Lättare att hitta drömresan med MSN Resor http://www.msn.se/resor/

Mer läsning

Annons