Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skivrecension Morrissey

Annons
Misantropen Morrissey har blivit gladare


Morrissey

Ringleader of the tormentors

Sanctuary/SonyBMG


Betyg: 3


Den evige dysterkvisten har på äldre dagar blivit en lite gladare herre. För en gångs skull är inte varje låt en nedåtsång, utan här finns durfyllda singeln You have killed me, I just want to see the boy happy och At last I am born.

Dessutom är arrangemangen mer varierade än vanligt, med snygga stråkar, maffigt blås, och minsann har han inte barnkörer i tre låtar?!

Men självklart överväger tungsinnet, främst i den suggestiva och brutalt osminkade Life is a pigsty, där världsföraktaren Morrissey sjunger att han inte ens under dödshot kan säga nåt annat än att livet är en svinstia.

Det är också skivans höjdpunkt. Alla låtar innehåller givetvis hans vassa och poetiska briljans, men melodierna är ofta lika bleka som engelsmannens hud. Vad än han stora fanskara säger så har samtliga soloskivor, utom Vauxhall and I, varit rätt ojämna. Så även denna.
Fortfarande klarar han sig bra med sin fantastiska röst, språkliga elegants och karismatiska utstrålning, men nu har jag väntat i 20 år på en skiva som är i närheten av Smiths, och det tär på tålamodet.


Janne Hallman

Mer läsning

Annons