Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skjut inte budbäraren

Annons
Jaha, då kan jag lägga till en sak på listan över vad som retar upp läsare. På listan finns \"klanka på popbandet Kent\", \"vara taskig mot kungen\" och \"vara positiv till invandring\". Nu kan jag lägga till \" kritisera Sundsvall\".
För det har ramlat in kommentarer och åsikter under veckan om min krönika om Sundsvalls Turistbroschyr 2006.

\"ST:s egen Janne Hallman sågade Sundsvalls nya turistbroschyr ganska ordentligt i sin krönika den 24 mars. Janne verkar tycka att vi i stället ska trycka upp en broschyr som berättar om hyfsad natur, halvtaskig idrott och tråkigt kulturliv.\"

Mmm, sug på den. Fast nu var det inte riktigt så jag menade. Jag kritiserade egentligen inte Sundsvall så mycket, knappt ens broschyren som helhet, utan det var inledningen jag irriterade mig på.
Varför ta i så mycket så att det blir ljug? Ingen tjänar på en uppblåst turistballong som lätt spricker. Bättre att hålla förväntningarna på rätt nivå.
Vi har inga topplag i fotboll och hockey, så är det bara. Och bandy, vad skulle det vara? Selånger? Kom igen.
Värst är ju att kalla gatufesten för \"en blandning av karnevalen i Rio och Woodstock\". Det är så överdrivet att man baxnar.
Och man kan inte säga att \"kulturen blomstrar i Sundsvall\", då det finns ett stort motstånd till scenhuset, antalet biobesökare sjunker, och att så få köper skivor att den enda kvalitativa skivbutiken har slagit igen. Dessutom ligger projektet Pipeline-Debaser i träda, bakbundet av en hyresvärd som inte har vett att förstå varumärket de är på väg att sänka.

Där har jag för övrigt fått medhåll från en läsare:
\"Mycket roande krönika, trots den bistra sanningen att det du beskriver faktiskt stämmer.\"

Jag vill förstås inte ha ett tråkigt Sundsvall, jag vill ha ett roligare. Den som brukar läsa mina krönikor vet att jag ofta kommer med förslag på förbättringar, och exempel på händelser och artistbesök som sker i andra städer, och som borde kunna genomföras i Sundsvall för att få ett bättre kulturliv.

En insändare efterfrågade just detta.
\"Kanske Turistinformatörerna skulle kunna få lite bistånd istället för pisk. Morötter är ofta bättre.\"

Okej då. Kommunen: Bygg scenhuset, och ett äventyrsbad när ni ändå håller på. Gör hamnen attraktiv för båtägare och flanörer, se till att Debaser och Pipeline får ihop det, och ordna fram med stålar till ett Sundsvall Open, med 20-talet spännande rockband och några dragplåster under en helg. Och då menar jag INTE Carola och Tomas Ledin.
Läsare: Ta saken i egna händer, som Reclaim the Stage-gänget, och fixa en egen festival. Eller nåt annat skoj.

Sen har några trötta typer tyckt typ \"om du inte gillar Sundsvall, flytta härifrån då\". Dessa personer vill nog aldrig se verkligheten, utan är förbannat nöjda med sin vardag. De gillar inte alls när nån kommer och drar undan slöjan. Men det är lätt att skjuta budbäraren, eller hur?

För övrigt bor jag i Härnösand och är rätt nöjd med det.

Mer läsning

Annons