Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skratt, fniss och småleenden

/

Tonhallen: Babben Larsson – Humoristiskt initiativ

Annons
Antagligen har Babben genom lång och trogen tjänst (över 20 år som ståuppare!) kvalificerat sig för titeln Sveriges mest folkkära komiker och följaktligen var Tonhallen proppfull när den rosade föreställningen kom till Sundsvall.
Efter lite snabbt häcklande av kollegor och artisters inledningsnummer, så kastade sig Gotlands stolthet ut i ämnesfloran med tvära svängar mellan nya trender, politik, turism och kändisar och då snackar vi ändå bara första kvarten!
Nytt för denna gång är jazztrion som följer med och det stora musikaliska innehållet i föreställningen. Samtidigt så är det en del som gör mig lite ambivalent. Å ena sidan så har Babben en förvånansvärt bra och nyanserad röst som tillsammans med det lyhörda bandet svänger bra i jazziga nummer. Å andra sidan så är de nyskrivna texterna till kända låtar inte tillräckligt starka för att föra showen framåt, vilket gör att det känns lite som pausunderhållning. Kanske är det ovanan eller förväntningen att allt ska vara roligt som gör det, jag vet inte, men musikkarriären kan vara ett bra komplement framöver.
Roligt blir det i stället när de korta ståuppinslagen staplas med snygga övergångar. Allt håller sig över bältet och inget provocerar. Publiken skrattar eller fnissar hela tiden och själv sitter jag mest och småler. Kanske är det komedins definition av ordet lagom som gör att hon blivit så stor?
I och för sig så hade jag gärna sett lite vassare sparkar och mer sjuka inslag, men det finns det ju andra som bygger sin karriär på.
Babben har hittat sin nisch i mittfåran och förvaltar den med oklanderlig kvalitet vilket räcker långt och resulterar in en mysig kväll som värmde de flesta i snöovädret.
Lars Ericson

Mer läsning

Annons