Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skriver egen uppföljare till "Asyl" och "Gömda"

Annons
I oktober kommer en uppföljare till boksuccéerna "Gömda" och "Asyl". Men den här gången är det inte Liza Marklund som skriver, utan pseudonymen Maria Eriksson själv som för ordet, uppger tidningen Svensk Bokhandel.

- Jag har inte tid. Det hade jag egentligen inte för "Asyl" heller, men det var en så otroligt intressant historia, säger Liza Marklund.

"Gömda", där den förföljda och misshandlade kvinnan som kallar sig Maria Eriksson för första gången presenterade sitt livsöde, kom ut 1995. Uppföljaren "Asyl" kom ut förra året och har redan sålt i 300 000 exemplar. Den nya boken kommer inte att ges ut av Piratförlaget, utan av Sigge Sigfridssons förlag Ordupplaget. I den nya boken som har arbetsnamnet "Mias hemlighet" berättar Mia Eriksson om sitt liv efter beskedet att hon har fått asyl i USA, men berättar också om händelser som utspelar sig i det förflutna.

- Det finns en omständighet i hennes tidigare liv som inte är berättad. Detta kanske blir en mer eftertänksam bok. Jag får intrycket av att Maria verkligen har landat och lever ett bra liv nu, säger Sigge Sigfridsson. (PM)

Mer läsning

Annons