Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skyplugged vill nå ut till fler människor

I kristna sammanhang är rockbandet Skyplugged redan kända. Men nu vill bandet nå ut till fler människor som ännu inte upptäckt Jesus. I kväll uppträder de på Hus 25 under Stödgalan för Jesusrock.

Annons
Skyplugged spelar rock med inslag av pop-punk och startades 2001. I sommar släpper de ännu en singel. Den första kom förra året, då även den senaste sättningen i bandet bildades.
Vi har ett otroligt flyt nu i bandet med den nya sättningen. Det känns jättekul, säger sångerskan Josephine Eriksson Flatebö.
Skyplugged hymlar inte med att de är ett radikalt, kristet band från Sundsvall med bandmedlemmar från bland annat Bibelcentret och EFS-kyrkan.
Vissa blir lite retade av att vi står till fullo för vår grej och för fram det kristna livet på ett tufft, roligt, utmanande och personligt sätt. Men de flesta blir jätteglada.
23-åriga Josephine skriver Skypluggeds låtar och hittar många uppslag i Bibeln, som hon även bär med sig när hon träffar ST.
Jag har den oftast med mig. Det finns många ord, citat och berättelser som man kan skruva till lite för att skapa bra refränger och versrader med. Alla våra låtar handlar ju om Jesus och Gud.
Under de fyra åren har det blivit ett 40-tal konserter, mest i Norrland och bland annat två spelningar på den kristna musikfestivalen JesusRock i Kramfors.
Det känns som att vi är etablerade hos den kristna publiken. Nu vill vi ta ett steg till och spela i andra sammanhang. Komma med på Gatufesten, Pipeline och andra ställen för att nå en bredare publik och nå icke kristna. Framför allt i Sundsvall förstås, fortsätter Josephine.
Bandet riktar sig främst till den unga generationen och budskapet är att allt bottnar i Jesus.
Vi vill hjälpa yngre att lära känna Jesus, visa att han finns där med sin öppna famn för alla. Det finns många fördomar bland icke kristna som inte stämmer om sättet att leva som kristen. Vi vill visa att Jesus är modern och fungerar.
Josephine har varit kristen sedan hon var 15 år. Hon lever dygnet runt med Jesus och den kristna tron. Varje morgon läser hon ur Bibeln och ber.
Hon tror att Bibeln och den kristna tron kan ge många svar på existentiella frågor som unga har idag, varför man finns till och vad som är meningen med allt.
Jag önskar att någon hade berättat för mig hur det fungerade med vissa saker när jag var i tonåren. Speciellt med all den utseendefixering som fanns redan då. Idag är det ju ännu värre.
Bandmedlemmarna i Skyplugged pratar också mycket om självbilder under sina konserter - att man ska vara nöjd med sig själv och sin egen kropp.
Unga tjejer har det gristufft i dagens läge. Det är sådan extrem hets att man ska vara smal, banta och operera sig för att vara perfekt. Man duger bra som man är. Det är ett viktigt budskap och man kan få stöd i många kristna värderingar, säger Josephine Eriksson Flatebö.

Mer läsning

Annons